Det er smart å velge smart! Vi stakk innom en klasse hvor vi traff elever som har blitt en etterspurt arbeidskraft. Elevene på Vg2 ITEK (Industriteknologi) har mange jobbmuligheter.

I hele Trøndelag ble det ved starten av skoleåret signalisert behov for 204 lærlinger fra høsten av. De har ikke så mange å ta av. 145 elever har nå fått lærlingeplass fra høsten av. Men det er altså et uttalt behov for ytterligere 53 lærlinger. I år er altså etterspørselen etter lærlinger fra ITEK langt større enn antall aktuelle kandidater.

Sanna og Leif Henrik er elever på vg2 ITEK i år. De har lærlingekontrakten på plass.

Sanna (17): – Jeg skal være sveiselærling på Aker Verdal. Kanskje ikke den vanligste yrkesveien for jenter, men det funker for meg, sier Sanna som har to år bak seg på Aglo vgs.

Leif Henrik (20): – Jeg skal være anleggsmaskinmekaniker på Norske Skog på Skogn. Det blir vel mye mekking på store kjøretøy. Spennende. Jeg har lyst til å jobbe innenfor dette fagfeltet, sier Leif Henrik som også har gått hele det videregående løpet sitt på Aglo vgs.

Leif Henrik starter til høsten som lærling. Mål: anleggsmaskinmekaniker!

Industriteknologi har altså blitt et «jentefag» de siste årene.

– Da jeg startet i tiende på ungdomsskolen var målet å gå på Helse- og sosialfag. Det trodde jeg i alle fall. Nå er jeg altså i ferd med å bli noe helt annet. Jeg vil absolutt anbefale andre elever å velge den samme yrkesveien, sier Sanna og får umiddelbart medhold fra Leif Henrik.

Aglo vgs. er en relativt liten skole med i underkant av 200 elever. Nå skal de to jobbe på to av de største arbeidsplassene i Trøndelag. Litt av en overgang.

– Vi gleder oss til å jobbe på en stor arbeidsplass. Men det har vært fint å være elev på en liten skole. Det er lettere å bli sett og tatt vare på når du går i småklasser, sier de to.

Leif Henrik har forresten skaffet seg sommerjobb allerede. På Norske Skog, selvsagt. Sanna vurderer å sjekke om også hun kan få en «tjuvstart» på sitt kommende arbeidssted.

Klikk på boksen under og se hvilke muligheter du kan få ved å ta det samme valget som Leif Henrik og Sanna.

Hva kan du bli med VG2 Industriteknologi?