fbpx
3AFA flytta klasserommet til Oslo

En ækt Aglo-tradijon. Så også denne uka. Vg3 AFA dro til Oslo for å besøke blant annet Stortinget. I tillegg det splitter nye Nasjonalmuseet samt 22. juli-senteret. To dager med masse inntrykk og ikke minst læring.

TEKST & FOTO: PÅL LOENNECHEN BAXTER OG RUNAR HEGSETH

Selv om Skatval og Aglo absolutt er å foretrekke, er det ikke til å stikke under en stol at også andre steder har ting å tilby. Torsdag kl. 07.00 møtte 3AFA på Værnes. Morgenfriske og klare for Oslotur! Kunst, kultur, historie og demokrati var det faglige fokuset for turen. Trivsel, latter og god stemning kommer som en naturlig konsekvens av godt selskap.

Besøket startet på Nationalmuseet (bildene over) hvor vi fikk en introduksjon av demokrati og ytringsfrihet gjennom ulike kunstperioder. Besøket ga oss nye perspektiver på symbolikk og uttrykk i kjente og ukjente kunstverk. Det totale arealet for. Nasjonalmuseet er 55 600 kmv. og har plass til over 100 000 verk. Det sier seg selv at vi bare fikk oppleve en brøkdel av hva det har å tilby. Flere av elevene snakket om en nyvunnen interesse for kunst og var slettes ikke fremmed for en gjenvisitt.

Dagens andre besøk gjorde inntrykk på en helt annen måte. 22-juli senteret ga oss en påminnelse om grusomhetene som fant sted ved Regjeringsbygget og ute på Utøya. Vi tok også del i et undervisningsopplegg som tok for seg de bakenforliggende årsakene til terroren som fant sted. Elevene imponerte med reflekterte betraktninger!

Etter innsjekk og en kjapp hvil på hotellet dro vi til Oslo Street Food. Her ble det spist de herligste retter fra alle verdens hjørner.

Fredag startet med en svært spennende og informativ omvisning på Stortinget. Vi fikk blant annet snoke i skuffen til statsministerens stol i stortingssalen. Der fant vi bl.a. Gullbrød, halvspist Smil og en pakke Läkerol.

På Stortinget fikk klassen møte stortingerepresentant Marit Arnstad (SP). Fra Skatval!!

I etterkant av omvisningen startet vi så stortingsspillet Demo. Demo gir oss førstehånds mulighet til å få oppleve livet som politiker på Stortinget. Den første utfordringen kom gjennom store interne utfordringer i regjeringssamarbeidet. Etterfulgt av vanvittige forhandlinger på bakrommet fikk man gjennom et bunnsolid statsbudsjett med fokus på miljø og helse.

Her foregår det, sjø. Slagplaner legges, kompromisser inngåes og konflikter skapes og fjernes. Også kalt politikk.

3AFA pyntet opp i Stortinget i formiddag. Regjeringen måtte etter knallharde forhandlinger om Statsbudsjettet navigere en litt uvøren justisminister med påfølgende mistillitsforslag. Mistillitsforslaget ble vedtatt, og regjeringen måtte til slutt ta sin hatt og gå. Engasjerte elever satt igjen med ny kunnskap om hvordan det demokratiske spillet foregår i virkeligheten.

Etter Demo var vi så heldige at skatvaling og Stortingsrepresentant Marit Arnstad ga oss en mer detaljert innføring i politikken og livet som politiker på Stortinget. Hun snakket blant annet om livet i Utenrikskomiteen og samspillet mellom representanter fra ulike parti. Noe hun mener er en av grunnsteinene for det velfungerende demokratiet i Norge

Det ble tid til noen timer frileik i Oslo sentrum før vi satte kursen for Gardermoen og flyet hjem til Trøndelag.

3AFA – endelig klare for påskeferie. Hvilken herlig innspurt.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.