fbpx
Skriftlig eksamen er AVLYST!

I dag fikk vi svarene hele skole-Norge har ventet på. Årets skriftlige eksamen i 10. klasse og videregående skole er avlyst. 10. klassingene og Vg3-elevene må likevel opp i muntlig eksamen til våren.

Fasiten fikk vi presis klokka 11:00 i formiddag da kunnskapsminister Guri Melby inviterte til pressekonferanse. 245 000 avgangselever i 10. klasse og videregående skole samt tusenvis av lærere ventet svært spent på hva kunnskapsministeren ville si.

– Alle skriftlige eksamener dette skoleåret blir avlyst. Men lokal muntlig eksamen vil bli avhold for 10. klassingene og elevene i Vg3 på videregående, sa Melby. Muntlig-praktiske og praktiske eksamener blir også avlyste.

På Aglo vgs. betyr det at 3AFA og 3PBA slipper skriftlig, men IKKE muntlig eksamen. Øvrige eksamener er avlyste.

Guri Melby innrømmet at valget regjeringen nå har tatt har vært vanskelig. Hun poengterte at det ikke har vært snakk om JA eller NEI til eksamen.

– Vårt mål har hele tiden vært å legge til rette for eksamen. Det er den situasjonen som pandemien har satt oss i som fikk oss til å velge slik vi gjorde. Rettferdighetsprinsippet har vært avgjørende, sa kunnskapsministeren og viste til at situasjonen kan ha resultert i ulike undervisningssituasjoner i de ulike delene av landet vårt.

Men altså muntlig eksamen for 10. klasse og Vg3.

– Det er en annen eksamenssituasjon. Her kan man ta hensyn til lokale forhold. Det er også viktig at avgangselevene får denne siste muligheten til å få prøvd seg i en eksamenssituasjon, mente Guri Melby.

Ministeren poengterte at det har kommet sterke argumenter både for og i mot eksamen våren 2021. Løsningen ble altså en slags mellomløsning med muntlig eksamen for noen.

Det ble også opplyst at det b,lir arrangert skriftlig eksamen for privatister og for elever som av en eller annen grunn må ha eksamen i ett eller flere fag for å få et godkjent vitnemål.

Standpunktkarakterer skal nå settes i uke 23, mens muntligkarakterene for avgangselever skal settes i uke 22.

Her er regjeringens oppsummering om eksamen vår 2021:

  • Alle skriftlige eksamener avlyses for elever.
  • Alle muntlig-praktiske og praktiske eksamener avlyses for elever.
  • Lokalgitt muntlig eksamen for 10. trinn gjennomføres.
  • Lokalgitt muntlig eksamen for VG3 gjennomføres.
  • Privatister og elever med behov for eksamen for å få vitnemål og fag- og svennebrev skal ha eksamen. Elever med rett til ny, utsatt og særskilt eksamen våren 2021gjennomfører eksamen sammen med privatistene.
  • Fag- og svenneprøver avlyses ikke, men gjennomføres etter gjeldende smitteverntiltak.
  • Standpunktkarakterer for alle fag det ikke er muntlig eksamen i settes i uke 23.
  • Standpunktkarakterer i fag der det er muntlig eksamen, settes i uke 22. Skal gjennomføres.
  • Det ses på muligheter for å organisere en annen type ekstern vurdering for elever som ikke får eksamen.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart