fbpx
Skolen vår runder 50 år 1. januar!

Vi har knapt nok sagt det til noen; men det er helt sant. Aglo videregående skole starter det nye året som 50-åring! HURRA FOR OSS.

Den første skoledagen var den aller første ordinære arbeidsdagen i 1965. Skolen var da en del av Solhaugen Helseheim, og hadde det kreative navnet «Yrkeskursene på Skatval». Dagens navn fikk skolen så sent som i 1985.

Det som er litt pussig er at vi feira 50 år også i 2006 – altså for åtte år siden. Da slo vi skikkelig på stortromma vår. Men det vi feira den gang var at det  var 50 år siden våre daværende eiere, Kristenfolkets Edruelighetsråd (nå en del av Blå Kors Norge), starta virksomheten sin på Skatval. Det tok nye åtte år før skolen vår ble en del av denne virksomheten.

I våre øyne er det da mest korrekt å markere 50-årsjubileet i januar 2015!

Starten var altså midt på 60-tallet. På denne tiden, og helt frem til midten av 80-tallet var elevene samtidig pasienter på Solhaugen. De første årene bestod tilbudene av kortvarige sveisekurs. Senere kom det også tilbud om snekkerkurs og kontorkurs.

For nøyaktig 50 år siden ble denne gjengen tidenses første Aglo-elever!

Da Solhaugen ble lagt ned i 1989 hadde heldigvis skolen nettopp åpnet for elever utenfra. Hvis ikke ville trolig skolen blitt lagt ned sammen med Solhaugen. I 1989 var det 25 elever på skolen, året etter var tallet 50. En helt ny og annerledes skole var i startgropa.

Utviklingen de siste 25 årene har gått i turbofart. Elevtallet er tidoblet og antall ansatte har definitivt økt i samme takt. I dag består virksomheten av videregående skole, grunnskole, barne- og familiesenter, tre barnehager samt leilighetskomplekset Y-12.

Selve jubileumsmarkeringen vil bli lagt til første halvdel av februar. Siden såpass mange husker vårt forrige 50-årsjubileum nøyer vi oss denne gangen med en intern feiring. Kvalitetsmessig på topp, men noe redusert kvantitetsmessig.

Derfor; når vi er tilbake på skolen mandag 5. januar er det all mulig grunn til å smile skikkelig bredt. Si gjerne GRATULERER MED DAGEN til hverandre.

VI JUBILERER NEMLIG! GRATULERER TIL SKOLEN VÅR!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!

Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE! ... Se merSe mindre

14 timer siden

1 CommentKommenter på Facebook

God sommerferie til alle lærere på Aglo og alle elevene som har vært på Aglo videregående skole🥰

Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy