Vi har knapt nok sagt det til noen; men det er helt sant. Aglo videregående skole starter det nye året som 50-åring! HURRA FOR OSS.

Den første skoledagen var den aller første ordinære arbeidsdagen i 1965. Skolen var da en del av Solhaugen Helseheim, og hadde det kreative navnet «Yrkeskursene på Skatval». Dagens navn fikk skolen så sent som i 1985.

Det som er litt pussig er at vi feira 50 år også i 2006 – altså for åtte år siden. Da slo vi skikkelig på stortromma vår. Men det vi feira den gang var at det  var 50 år siden våre daværende eiere, Kristenfolkets Edruelighetsråd (nå en del av Blå Kors Norge), starta virksomheten sin på Skatval. Det tok nye åtte år før skolen vår ble en del av denne virksomheten.

I våre øyne er det da mest korrekt å markere 50-årsjubileet i januar 2015!

Starten var altså midt på 60-tallet. På denne tiden, og helt frem til midten av 80-tallet var elevene samtidig pasienter på Solhaugen. De første årene bestod tilbudene av kortvarige sveisekurs. Senere kom det også tilbud om snekkerkurs og kontorkurs.

For nøyaktig 50 år siden ble denne gjengen tidenses første Aglo-elever!

Da Solhaugen ble lagt ned i 1989 hadde heldigvis skolen nettopp åpnet for elever utenfra. Hvis ikke ville trolig skolen blitt lagt ned sammen med Solhaugen. I 1989 var det 25 elever på skolen, året etter var tallet 50. En helt ny og annerledes skole var i startgropa.

Utviklingen de siste 25 årene har gått i turbofart. Elevtallet er tidoblet og antall ansatte har definitivt økt i samme takt. I dag består virksomheten av videregående skole, grunnskole, barne- og familiesenter, tre barnehager samt leilighetskomplekset Y-12.

Selve jubileumsmarkeringen vil bli lagt til første halvdel av februar. Siden såpass mange husker vårt forrige 50-årsjubileum nøyer vi oss denne gangen med en intern feiring. Kvalitetsmessig på topp, men noe redusert kvantitetsmessig.

Derfor; når vi er tilbake på skolen mandag 5. januar er det all mulig grunn til å smile skikkelig bredt. Si gjerne GRATULERER MED DAGEN til hverandre.

VI JUBILERER NEMLIG! GRATULERER TIL SKOLEN VÅR!