fbpx
Skole i år – arbeid i neste år?

 

Vårt bilde viser Elisabeth Skatvold (t.h.) og Rita Stensmur fra Skatt Midt-Norge og «spleieslaget» – et undervisningsopplegg fra skatteetaten som har møtt 200 000 skoleelever.

«Spleieslaget» i regi av skattemyndighetene og representanter fra elev- og lærlingeombudet, NHO og LO troppa altså opp på Aglo.

aglo.no var der også…, selvsagt.

«Spleielaget» gav elevgruppa bakoversveis da de fortalte at en gjennomsnitlig 19-åring hadde mottatt 1,9 millioner kroner i støtte fra staten. Barnehageplass, ti år i grunnskole og tre år på videregående. Det koster! Et skoleår på videregående koster i snitt 127 000 kroner.

– Norge er avhengig av at alle som har evne bidrar til å ta regninga. Svart arbeid «stjeler» både fra fellesskapet og deg selv, fortalte Stensmur og Skatvold.

«Spleiselaget» la vekt på å fortelle hva skattepengene våre brukes på og hva som kan skje hvis vi unnlater å bidra til – nettopp – spleiselaget. Mindre penger til fordeling, men også økt fare for selv å havne i en vanskelig situasjon, en eller annen gang.

Svart arbeid gir ikke pensjonsrettigheter, sykerettigheter eller feriepenger. Ikke alle er klar over nettopp det. Bevisstgjøring i forhold til nytten av å betale skatt ble satt i fokus.

Elev- og lærlingeombud Torun Hegre, LO-representant Kristin Svendsen og NHO-representant Ingveig Holand Wahl utfordret elevene på framtida. Hva skjer når skoleeleven en eller annen gang plutselig blir arbeidstaker?

•    Hvorfor er det så viktig å delta i arbeidslivet?
•    Hvilke forventninger har du til jobb og karriere?
•    Hva tror du arbeidslivet krever av deg?
•    Hva er forskjelle på skole og jobb?
•    Hvilke rettigheter har en lærlig og en fersk arbeidstaker i møtet med arbeidslivet?

Det er trygt å være skoleelev på Aglo, men allerede nå er det lurt å sjekke hva de neste årene kan bringe.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.