Ikke mindre enn 600 elever er samlet i Oslo Kongressenter som ligger på Youngstorget denne uka. Vi stiller altså med to av dem.

– Det er veldig bra at Aglo kan stille på Elevtinget. Dette er en plass hvor vi kan bli hørt. Her kan vi si hva vi synes er den fremtidige skole og hva politikerne bør gjøre for å skape den.  Vi ytrer våre meninger om skolepolitikken.  Aglo er en privatskole som har andre verdier i fokus en den «ordinære» offentlige vgs, er det viktig at vi får brukt vår stemme, sier Helene Hølaas som er elevrådsleder på Aglo vgs.

Fra v: Stian Vik elevrådsleder Levanger vgs, Vilde Engesvold nestleder Aglo vgs, Helene Hølaas, elevrådsleder Aglo vgs, Julianne Hjelmstad kasserer, Levanger vgs.

Aglo vgs. er «fersking»  i  Elevorganisasjonen og ble medlem rett før jul. Ført uravstemning og deretter stiller elevene våre altså med to representanter på Elevtinget. BRA!

Verken Helene eller Vilde tilhører gruppen «tause elever» og Helene kan fortelle at begge Aglo-jentene har vært oppe på talerstolen. Saken de uttalte seg handlet om deltakeravgiften til OD som arrangeres hver høst.

600 elever, men også en solid gruppe med politikere og andre «kjendiser» har vært innom Elevtinget. Vi nevner i fleng; Kristin Halvorsen, Kunnskapsminister, Erna Solberg, leder for Høyre, Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet, Kronprins Haakon og Jens Stoltenberg, statsminister.

Elevtinget har forrsten egen  LIVE-sending!  Så gjerne følg dem gjerne på: www.elev.no/tv
Har dere noen spørsmål, når vi regner med å stå der så dere får fulgt oss, noe annet dere lurer på?