Sjekketriks på mattemåten

Archive Page Title - Mozart

Torsdag 14. februar – selveste VALENTINSDAGEN! Det er da vi mattefolk setter i gang. Her er vårt tips til alle de som skal glede sin utvalgte i dag!

Geogebra er et råartig matematisk program som alle elevene i 3AFA og 3PBA har et forhold til. Enten et fantastisk varmt forhold, eller et litt betent forhold. Slik er det bare.

Men altså. Sjekk hva som skjer når disse to funksjonsuttrykkene legges inn i Geogebra: f(x) og g(x)

Se litt ekstra på funksjonen g(x). Hva starter den med; jo litt cos… Og på slutten av g(x) ser vi jo at også ei pi er med…   X’en symboliserer muligens mannen/gutten. Og som vi ser kan mye tyde på at han er sperret inne mellom to vegger. Han slipper altså ikke unna eventuelle frieri. Tilfeldig??? Neppe.

Noen bittesmåsmå justeringer på de to aksene og vips; kvelden er garantert en suksess. Dette sjekketrikset på ekte matematikkvis er det ingen – absolutt ingen – som kan stå i mot. Det er bare sååååååå vakkert og spektakulært. Prøv, prøv, prøv.

Valentinsdagen er en populær dag å fri på. Valentinsdagen er det tradisjonelt mannen som ber om sin kjæres hånd. En artig  teori om opprinnelsen til dagen er denne: «Feiringen oppsto på 1500-tallet, grunnet en folkelige tro på at fuglene begynte å parre seg på denne dagen…»

Men uansett opprinnelse; HJERTET er selve symbolet på denne spennende dagen… Og ved hjelp av matematikk kan dagen bli virkelig en suksess. Det er jammen ikke uten grunn at matematikk rimer på romantikk…

Det var bare sååååå kjekt…

Geogebra-sjekke-metoden ble forøvrig testa grundig på elevene i 3AFA og 3PBA nå i formiddag. Vi la g(x) og f(x) elegant inn, og det var litt flott å se hvordan strekene plutselig forandra seg til et nydelig hjerte. Vi kunne ane en viss glød i øynene til enkelte av elevene da timen var slutt…

Vårt lille Valentinstips anno 2019; PRØV GEOGEBRA-METODEN, da vel! Din kjære vil like det. Helt sikkert.