fbpx
Design og håndverk med vernissage

 

TEKST OG FOTO: ANNE BERIT HAABETH

Temaet på oppgaven var som følger:

«Du skal lage et maleri som har med kroppens proporsjoner og bevegelse å gjøre.»

De hadde tegnet skisser med kull, kritt og blyant, tegnet krokitegninger av hverandre,  lært seg kroppens proporsjoner samt eksperimentert rundt dette.

Deretter skulle de ta utgangspunkt i en av sine skisser som skulle ende opp i et akrylmaleri på lerret/ lerretplate. Elevene fikk fritt velge størrelse på lerret, maleteknikk, fargevalg ol.

Det hele skulle ende opp i en utstilling. Så vi inviterte  foreldre, skolens elever og ansatte til en vernissage. Høytidelig åpning og stilfull ramme. Alle fikk noe å drikke og bite i, mens de fikk god tid til å kikke på bildene og diskutere bildenes motiver. Skikkelig utstilling med andre ord.

Ord som imponerende, sterkt,  artig fargebruk, spennende uttrykk, uttrykksfullt, den nye Pushwagner, dette har jeg kunnet tenkt meg og kjøpt, og mange andre godord ble hørt blant de inviterte gjestene da de beskuet maleriene…

Dette er også en fin erfaring å ha med seg for elevene.Det å få vist fram sine arbeider til andre er viktig.  Man kan fort se seg blind på eget arbeid, og man kan bli litt lei når man jobber så lange med en oppgave. Da er det ekstra godt å få slike fine tilbakemeldinger på sine verk.

Utstillingen blir i iallfall stående i salongen  ut denne uka, for de som ikke fikk med seg vernissagen.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.