fbpx
Rektor starter innspurten

En Aglo-veteran av de helt sjeldne gir seg! Rektoren vår gjennom de siste seks årene, Gørild Joramo, gav i forrige uke beskjed om at skoleåret 2021-2022 blir hennes aller siste som rektor her på Aglo vgs.

Gørild har jobbet på Aglo vgs. leeeeenge. Hun startet som lærer på Aglo for hele 32 – trettito – år siden. Kun to personer har gjennom tidene en lengre Aglo-karriere å se tilbake på!

– Hvordan har du opplevd mer enn 30 år på Aglo vgs?

– Det har vært gode år.  Jeg har trivdes i de ulike rollene jeg har hatt – som lærer, tillitsvalgt, avdelingsleder, inspektør, assisterende rektor og rektor. Jeg har satt pris på samarbeidet med gode, varmhjertede kolleger, og undervisning og samtaler med elever har vært hyggelige og meningsfulle.  Noe av det hyggeligste jeg vet om er når jeg treffer gamle elever som forteller om at årene de gikk på Aglo var gode og ber meg hilse til kjente på skolen, forteller Gørild

1. august er forhåpentligvis en ny rektor på plass på Aglo. Vi regner med at stillingen til Gørild blir utlyst i løpet av få dager. Det blir spennende for alle parter. Også for dagens rektor.

– Hvilke egenskaper bør egentlig den nye Aglo-rektoren ha?

–  Han eller hun må ha det formelle i orden, både med hensyn til pedagogisk utdanning og kompetanse og erfaring i skoleledelse. Så er det viktig å ha et stort hjerte for både elever og ansatte, og ha anlegg for å lytte og samarbeide. Vedkommende bør ha anlegg for struktur. Og så er det viktig med mye engasjement og energi, sier Gørild.

Da vet vi altså hva vi er på jakt etter de kommende månedene…

32 år altså… Det naturlige oppfølgingsspørsmålet er da dette:

Gørild i sitt rette miljø. Glad og fornøyd sammen med elevene sine.

– Hva er den store forskjellen mellom Aglo 1990 og Aglo våren 2022?

– I 1990 var Aglo en bitteliten skole med knappe 50 elever, og en håndfull ansatte. I dag har vi fire ganger så mange elever og over 50 ansatte. Samtidig er det mye som er gjenkjennbart.  Jeg tror at lærerne er minst like dedikerte og opptatt av at elevene skal ha det godt og lære mest mulig i dag også.

– Hvordan ser du for deg Aglo de nærmeste årene?

– Jeg håper og tror at Aglo kommer til å beholde mye av særegenheten sin – gi god opplæring og gi mye støtte og omsorg til elevene. Slik jeg kjenner de ansatte kommer de til å fortsette å strekke seg for å gi elevene et best mulig tilbud.

– Er det plass/behov for skoler som Aglo vgs. i årene som kommer?

– Absolutt! Det er flott at det er valgmuligheter mht. skoler for ungdom og voksne.

– Men hva i all verden skal du gjøre når du ikke trenger å møte på Aglo vgs. klokka 08.00?

– Som B-menneske skal jeg i hvert fall ikke stå opp så tidlig! Jeg planlegger å jobbe mye i hagen, lese mye og gå mange turer. Jeg har et forsett om å bli bedre i form. Og så blir det fint å ha bedre tid til barn, barnebarn og gamle foreldre, sier Gørild Joramo.

Og heldigvis; Gørild skal være chæfen/rektoren vår helt til det blir midtsommer.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.