fbpx
Poesi, orgel, joik og beatbox

Hele skolen dro i formiddag til Vår Frues kirke i Trondheim for å få med seg forestillingen Surtsey Lavalove. Forestillingen er en del av tilbudet som blir gitt til skolene gjennom Den kulturelle skolesekken.

Historien som ble skildret i forestillingen var en fantastisk historie skapt av naturen selv:

16. juni 1963 dro ungdommene Soley Sveinnsdottir og Asgeir Hrafnsson ut fra Heimaey på Island i båt. Det var midtsommer og midnattssol. Så ble plutselig himmelen helt mørk. Flammer stod plutselig rakt opp fra havet. Den natta opplevde Soley og Asgeir et voldsomt vulkanutbrudd som endret alt. Utbruddet var det første av flere som skapte vulkanøya Surtsey på sørkysten av Island

Les mer om vulkanøya Surtsey her

Forestillingen Surtsey ble til gjennom verksteder med ungdommer høsten 2019. Den modnet og endret seg med koronapandemien.

Resultatet fikk vi se i formiddag: En poesikonsert med opplesning, kirkeorgel, beatbox og joik. I ei kirke. En historie om to usikre tenåringer i en liten båt på et stort  hav, og om de destruktive og konstruktive kreftene i naturen og i mennesket.

Vår Frues kirke i formiddag. De tre utøverne i aksjon fremme i kirka og på galleriet bak i kirken.

SURTSEY er med andre ord et spennende prosjekt som kombinerer ny litteratur, musikk og dans. Prosjektet er drevet fram av de prisvinnende kunstnerne Mette Karlsvik (forfattar) og Jon Tombre (regissør).

Vi fikk møte trioen Mette Karlsvik (opplesing),  Sondre Pettersen på vokal, orgel og elektronikk, samt beatboxar Bjartur «Beatur» Gudjonsson. Mette framst i kirkekoret og Sondre og Beatur på videoskjerm fotografert fra galleriet bakerst i kirka.

Hva var så elevenes «dom» etter forestillingen. Den var blandet, noen syntes forestillingen var tøff og ikke minst nyskapende, mens andre fikk et tilnærmet lydsjokk.

Ahmad fra Vg1 HO syntes det var en super forestilling.

– Bra. Det var en veldig spennende musikk vi fikk høre. Helt nytt for meg. Det handlet jo om selve livet. Forøvrig var jeg inne i ei kirke for første gang. Spennende det også, sa Ahmad.

Katrine, Frida og Jennifer fra AF-avdelingen var litt opp-og-ned i sin vurdering.

– Her var det i alle fall massevis med ulike inntrykk. Det ble mye nytt for oss. Litt mye høy lyd, kanskje. Vi er ikke helt sikre på at vi fikk helt med oss hva stykket egentlig handlet om. Det var annerledes på mange måte. Nyskapende på en måte, sa de tre AF-jentene.

Hele Aglo dro altså til en heldag i Trondheim sentrum. Etter forestilingen spredde avdelingene våre seg rundt om i byen. Kort oppsummert:

To av avdelingene våre dro til Vitenselskapsmuseet i Erling Skakkes gate. To andre valgte Vitensenteret i enden av Kopngensgata. Så ble selvsagt Nidarosdomen og Erkebispegården besøkt av Aglo-elever i dag. Sikkert et dusin spisesteder også i lunsjen…

En herlig, litt annerledes, nyttig og lærerik dag i trønderhovedstaden. Rett og slett!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

På fredag hadde HDP, FBIE og VG2SØM plantefargedag, hvor de farget ullgarn og tekstiler. De brukte planter, kjuker, røtter og sopp de selv hadde sanket, samt krapp og kochenille (lus fra kaktus). Resultatet ble fantastisk – og ganske rosa. ... Se merSe mindre

1 dag siden
Last mer

Instagram poster
🌍🌎🌏Welcome to our multilingual universe in HDP/FBIE/SSR/BA English class. The students have been super creative making their own solar system using languages ​​they speak and/or understand. The size of the planets indicates the degree of understanding of the language.🌍🌎🌏 Be proud of your multilingualism!!❤️

#aglo #multilingual #multilingualism #englishlesson #creativeenglishlessons