TEKST OG FOTO: tsj

Pizza steikes på 225 grader. På TIP kunne de svartsvidd pizzaen i løpet av sekunder. Herdeovnen som er «arvet» fra Brundalen vgs. «steiker» på småpene 1 200 grader – om ønskelig.

I følge TIP-lærer Tor Helge Akselvoll skal en herdeovn av dette kalibret sørge for at stål skal herdes og bli hardt. Anløpingsovnen, som står ved siden av, skal i neste runde sørge for at stålet blir hardt utenpå og mykt inni. Avanserte greier for oss ikke-praktikere…

Men pizza kan vi! Vi er vel nesten eksperter…

Før «stålsteikinga» skal starte ble herdeovnen som seg hør og bør testet på boller og pizza. aglo.no ble innkalt som sjefssmaker. Åse Fiskvik hadde en meget viktig rolle som pizzaprodusent. «Pizza-TIP» er typebetegnelsen.

alt 

Vår dom etter steikinga i herdeovnen: Noe myk i bunnen, egentlig veldig myk i bunnen. Kanskje en tur innom anløpingsovnen hadde gjort seg? Ingrediensene var kjøttdeig, pizzasaus og mye ost. Her er det bare å si at den delen funket. TIP-elevenes dom var; oiiii, oiiii, yes!

Vi gir karakteren: 4.

Bare så det er sagt; i løpet av kort tid inngår ovnen i TIP-avdelingens inventar. Stål skal bearbeides – og kanskje en pizza innimellom…