Pizza-laging på TIP-vis

TEKST OG FOTO: tsj

Pizza steikes på 225 grader. På TIP kunne de svartsvidd pizzaen i løpet av sekunder. Herdeovnen som er «arvet» fra Brundalen vgs. «steiker» på småpene 1 200 grader – om ønskelig.

I følge TIP-lærer Tor Helge Akselvoll skal en herdeovn av dette kalibret sørge for at stål skal herdes og bli hardt. Anløpingsovnen, som står ved siden av, skal i neste runde sørge for at stålet blir hardt utenpå og mykt inni. Avanserte greier for oss ikke-praktikere…

Men pizza kan vi! Vi er vel nesten eksperter…

Før «stålsteikinga» skal starte ble herdeovnen som seg hør og bør testet på boller og pizza. aglo.no ble innkalt som sjefssmaker. Åse Fiskvik hadde en meget viktig rolle som pizzaprodusent. «Pizza-TIP» er typebetegnelsen.

alt 

Vår dom etter steikinga i herdeovnen: Noe myk i bunnen, egentlig veldig myk i bunnen. Kanskje en tur innom anløpingsovnen hadde gjort seg? Ingrediensene var kjøttdeig, pizzasaus og mye ost. Her er det bare å si at den delen funket. TIP-elevenes dom var; oiiii, oiiii, yes!

Vi gir karakteren: 4.

Bare så det er sagt; i løpet av kort tid inngår ovnen i TIP-avdelingens inventar. Stål skal bearbeides – og kanskje en pizza innimellom…

Eventyrskogen – et samarbeidsprosjekt

«Vi har ei bru mellom to bygg som er trist og grå»

Slik startet e-posten fra fagleder Ingri Støversten ved Kvislabakken skole. En enkel henvendelse – men med et stort potensial. Ønsket var klart: Å gjøre gangbrua mellom skolebyggene til noe mer enn bare en praktisk gjennomgang. Hva med farger, mønstre, kanskje et eventyrtema?

Oppdraget gikk til FBIE-elevene på vg1 ved Aglo videregående skole, og slik beskrev lærerne Siri Fagerbakke og Tone Fiskvik Hammer oppgaven for sine elever: Vi skal skape et miljø som stimulerer sansene, gir ro og vekker lærelyst. Et sted elevene på Kvislabakken skole kan gå gjennom og faktisk oppleve. Et kreativt samarbeid på tvers – mellom elever i barneskole og videregående, og mellom idé og gjennomføring.

17. januar møttes elevene fra Aglo og Kvislabakken for første gang. Et lite rom ble fylt med idémyldring, moodboards, skisser og begeistring. 2.- og 7.-klassingene kom med forslag og innspill – og elevene våre tok dem med tilbake til klasserommet.

Gjennom hele våren har FBIE-elevene jobbet iherdig. De har lært å holde møter med oppdragsgiver, følge budsjett, samarbeide i grupper og utvikle løsninger sammen. De har snekret, sydd, tegnet, malt og ikke minst – skapt. Små kirsebærblomster ble laget i fellesskap med 7. trinn, mens 2. trinn bisto i produksjonen av lodne humler. Resultatet ble et helt nytt rom – fylt av farger, liv og fantasi.

Fredag 23. mai ble prosjektet offisielt åpnet med snorklipping og taler. Etter en demokratisk avstemning blant elevene på Kvislabakken fikk gangbrua sitt nye navn: Eventyrskogen. Navnet ble høytidelig avslørt av elevrådet, før Rune Larsen klippet den røde snora og markerte åpningen.

Det har vært et lærerikt prosjekt med både humper og svinger underveis. Men som elevene selv oppsummerte: «Sammen klarer vi å finne en løsning.»

Vi på Aglo FBIE takker for tilliten – og håper det blir flere eventyr i framtida.

Bilder av Siri Fagerbakke

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Instagram poster