fbpx
På vei inn i fjellheimen

Rundkjøringa på Aglo er på mange måter pyntet opp til fest med en del svære steiner. Ikke ulikt det som møter oss i fjellheimen førstkommende fredag. aglo.no er i forberedelsesmodus, og hva er mer naturlig enn å spørre tursjefene om nyttige råd.

– Det er viktig å kle seg godt og ikke minst fornuftig, sier Bente og Margrethe. For å være sikker på at vi tok budskapet…, hadde de kledd seg for anledningen (se bildet).

– Slik, sier Bente og poserer villig vekk kun i undertøyet… Ikke lekkert blondeundertøy, men solid ullundertøy. Ull holder på varmen.

Margrethe, som er uforskammet sprek, har enda flere plagg på seg. Bukse som både holder vann og vind på utsida og gode fjellsko (husk gnagsårplaster hvis de er nye…). Margrethe stilte i tillegg med tau – hvilket vi også gjør nå vi skal over Styggbreen.

Lag nummer to kan også være ull, eller om en vil; en fleecegenser. Ytterst på kroppen må jakka være både vind- og vanntett!

aglo.no finstuderer yr.no om dagen, og mandag morgen ringte vi Juvasshytta hvor vi skal bo.

– I dag er det flott her oppe bortsett fra at det blåser en del. På vei til toppen er det en del snø. Dere slipper heldigvis is på steinene. Men dere må regne med å gå på snøstier og i en del steinterreng, var beskjeden vi fikk fra betjeningen på Juvasshytta.

alt

yr.no varsler om betydelig mindre vind mot helga (heldigvis), noe snø og temperaturer på toppen helt ned mot minus åtte grader.

Hvilket innebærer topplue, skjerf, hansker og gode vinter/fjellsko på beina!  Lurer du på noe er det selvsagt bare å spørre Margrethe/Bente. De vet råd; garantert!

Turen til toppen tar om lag tre timer. En time opp til breen, tjue minutter pause, tre kvarter over breen og en liten (men slitsom) time fra breen og opp til toppen. Det er der oppe du kommer til å få den stooooore og goooode seiersfølelsen. 2 469 meter over havet.

Juvasshytta ligger på ca. 1 800 m.o.h noe som innebærer at vi skal stige om lag 650 meter til værs.

Kommer vi opp? Aglo-sidene på Facebook gir svaret fredag kveld. aglo.no kommer selvsagt med tekst og bilder fra turen neste mandag. Der blir det forhåpentligvis også stoff fra «hjemmesitternes» opplegg i Trondheim og på Skatval.

Vakkert på toppen. Sjekk bildet under som er tatt da vi nådde toppen i 2010.

alt

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.