Galdhøpiggen 2469 m.o.h. Forbordsfjellet 590 m.o.h.  AF-avdelinga vår valgte den koseligste varianten. Forbordsfjellet. Rett oppover, grilling og kaffe, så rett ned. Super tur med andre ord.

3PBA valgte den roligste varianten opp til Svartkamhytta. 3AFA tok Våttåstien rett oppover. Sistnevnte klasse besteg toppen. Og la det være sagt med en gang; Våttåstien er faktisk en utfordring. Den er i det bratteste og lengste laget, for noen…  Men du verden hvor deilig det var å plutselig registrere at man måtte snu seg og se bakover for å kunne se stien.

Det var sååååå bratt. Og…., fotografen tok et avslørende bilde som viste at alle kom bak ham! Mange i alle fall…

Naturfaglærer Børge Wahl (hovedbildet) var i det faglige og pratsomme hjørnet på vei oppover. Kongler, bregner, maurtuer, bartrær, løvtrær, sopper av ymse slag. Ingenting, nesten, gikk oss hus forbi. Med en utsikt som kan ta pusten fra hvem som helst gikk vi gjennom hovedpunktene i norsk historie. Vikingtida, Olav Den Hellige, reformasjonen og 2. verdenskrig. Snakk om å ha timer der det skjer og skjedde! Og hvilken utsikt. Vi kunne stå på toppen og se nesten rett inn i klasserommet vårt nede på Aglo vgs.

Dette er en sopp. En veldig interessant en.

Mens 3AFA altså gikk HELT TIL TOPPS valgte den andre AF-klassen vår, 3PBA, en litt slakkere utgave av fjellet vårt. De endte opp på Svartkamhytta 180 meter lavere enn 3AFA… Men de surra litt rundt i terrenget og lærte om både ditt og datt, og var vel kjempeenige om at det var en super tur.

Herlig på tur. 3PBA har funnet retningen.