fbpx
Endelig; på’n igjen 17. august

Mandag 17. august klokka starter et splitter nytt skoleår på Aglo. Nye utfordringer venter, og vi vil at du skal være best mulig forberedt.

Du har tatt imot tilbudet om skoleplass ved Aglo videregående skole fra i høst. Vi vil gi deg litt mer informasjon.

Skolestart

Første skoledag er mandag 17. august kl. 10.00. Det går skolebuss fra Halsen ungdomsskole kl. 09.30. Bussen er merket ”Aglo”. Bussen kjører om Stjørdal stasjon. Hvis du blir forhindret til oppmøte første skoledag, er det viktig å gi beskjed til skolen, dette for å forhindre at du mister skoleplassen din.

PC

Vi på Aglo ønsker at alle elevene skal ha egen PC og at data blir en aktiv del av opplæringen i mange fag. Vi skal blant annet bruke It’s learning og IST Fravær som aktive redskap i undervisningen. Se vedlegg for informasjon om PC-ordningen.

Lånekassen

Søknad om støtte til utdanning gjøres nå på internett. Alle elever med ungdomsrett har rett på et utstyrsstipend som ikke blir behovsprøvd mot foreldrenes inntekt, så det er viktig at alle søker. Søk på www.lanekassen.no. Søk så fort som mulig. Når skolen begynner, blir det kø og lang behandlingstid.

Når du møter første skoledag, blir du registrert som møtt i Lånekassen, og da blir utbetalingen gjort til din konto. Les også egen sak om Lånekassen.

Lærebøker og annet undervisningsutstyr

Det er gratis lærebøker på alle kurs. Elevene er ansvarlige for å ta godt vare på bøkene. Bøker lånes ut mot et depositum på kr. 1000, pengene får du tilbake når du leverer bøkene ved skoleslutt. Vi legger ved en giro på depositumet. Dersom det betales før skolestart, vil det gå raskere å få skolebøkene i starten. Ta med perm, skilleark og skrivesaker første skoledag.

Det vil være ulike kostnader avhengig av hvilket program du følger, se evt. vedlegg.

Skoleskyss

Alle som bor mer enn 6 km fra skolen, har rett til fri skoleskyss med offentlig transport. Det betyr at en kan bruke bussene inn til Stjørdal sentrum og så ta skolebussen som vil gå kl. 08.20 fra Stjørdal til Aglo. Den som av helsemessige årsaker ikke er i stand til å reise med skolebussen, må fremskaffe legeerklæring på dette og få sendt den til skolen så fort som mulig. På søknad om slik skoleskyss er det ganske lang behandlingstid.

Kantine og frokost

På Aglo har vi en kantine som tilbyr variert mat i lunsjen. I tillegg har vi frokost-buffé hver dag fra 08.30-08.50.

Innmeldingsgebyr, administrasjonsutgifter etc

Vi viser til melding om skoleplass der det ble opplyst at vi har innmeldingsgebyr. Dette gjelder elever som er tatt inn som ordinære søkere, § 2.1.a i Privatskoleloven. For elever som dette gjelder, følger vedlagt giro som vi ber deg betale innen fristen.  I år er beløpet på kr. 1185.

Skoletur

3.-4. september tar vi en skoletur for å bli bedre kjent med hverandre. Det ene tilbudet om skoletur vil være til Galdhøpiggen. Pris for overnatting, guiding, buss og mat vil være 700 kroner. Elever som vil være med på denne turen, må melde seg på ved skolestart. Det andre tilbudet vil være turer i nærområdet.

Egenart

Aglo videregående skole er eid av Blå Kors. Dette vil komme til uttrykk gjennom et kristendomsfag med obligatoriske samlinger, aktiviteter og prosjekter. Vi ønsker å gi elevene våre en større kunnskap om kulturarven og egen tro.

Aglo videregående skole arbeider aktivt for å fremme et rusfritt skolemiljø, bl.a. i samarbeid med ungdomskontakten, helsesøster og politi.

Du vil få nærmere informasjon om alt det som er nevnt i dette brevet de første skoledagene. Dersom det er noe som du må ha svar på før skolestart kan du prøve å ringe, men på grunn av ferieavvikling kan det være vanskelig å treffe rette vedkommende. Skolen blir stengt fram til 3. august. Da kan du gjerne sende en mail til oss, aglo@aglo.no.

Husk å ettersende dokumentasjon for skolegang 2014/2015.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen, og håper du får et godt og utbytterikt skoleår hos oss!

Med vennlig hilsen
for Aglo videregående skole

 

Thomas Mo
rektor   

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.