fbpx
På innsida av hurtigruta

Vg1 Teknologi og industrifag og vg2 Induistriteknologi «mønstret» på MS Nordlys i går formiddag. Hurtigruta la til kai presis klokka 09.45, og da strømmet Aglo-elevene inn i det flotte skipet. Den skulle nemlig nordover allerede klokka 12.00.

Elevene våre skulle altså skjekke innsida av MS Nordlys. Utsida er vakker som bare det. Et praktfullt skue når den beveger seg fram og tilbake langs den lange kystlinja vår. Men innsida og nedre dekk er kanskje minst like spennede. Det var dit vi skulle.

– Vi ble møtt av maskinsjefen på skuta, Roy Inge Holand, og vi fikk se akkurat det vi var kommet for å se, forteller TIF-lærer Jan Erik Lyngvær.

To digre sekssylindrede motorer får den staslige skuta framover i vannet. Jan Erik trodde fakjtisk at de to motorene var enda større, men krafta var udiskutabel kunne han fortelle. Formålet med turen var å vise TIF-elevene yrkesmulighetene på et stort fartøy.

– Ja, vi ønsker å vise elevene yrkeslivet i praksis. Da skolen var rammet av koronabegrensninger hadde vi ikke denne muligheten. Nå har vi allerede vært på flere spennende bedriftsbesøk, sier han.

Herfra styres det meste på MS Nordlys. Kontrollskjermene for motorene.

Ombord på MS Nordlys fikk Aglo-elevene info om selve båten, om hurtigruta generelt og om yrkesmulighetene innenfor maritime fag. Vi fikk klar beskjed om at hurtigruta, MS Nordlys inkludert, ønsket seg lærlinger med rett bakgrunn.

– Ja, de understreket at det fantes muligheter. Og de syntes også det var spennede at vi hadde så mange jenter i elevflokken vår. De syntes det var fint at vi som en videregående skole tok dem med på skipsbesøk, forteller Jan Erik.

Topp mottakelse på hurtigruta MS Nordlys med andre ord, og kanskje maskinsjefen på skuta tente noen framtidsdrømmer hos elevene våre.

 

 

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart