Vg1 Teknologi og industrifag og vg2 Induistriteknologi «mønstret» på MS Nordlys i går formiddag. Hurtigruta la til kai presis klokka 09.45, og da strømmet Aglo-elevene inn i det flotte skipet. Den skulle nemlig nordover allerede klokka 12.00.

Elevene våre skulle altså skjekke innsida av MS Nordlys. Utsida er vakker som bare det. Et praktfullt skue når den beveger seg fram og tilbake langs den lange kystlinja vår. Men innsida og nedre dekk er kanskje minst like spennede. Det var dit vi skulle.

– Vi ble møtt av maskinsjefen på skuta, Roy Inge Holand, og vi fikk se akkurat det vi var kommet for å se, forteller TIF-lærer Jan Erik Lyngvær.

To digre sekssylindrede motorer får den staslige skuta framover i vannet. Jan Erik trodde fakjtisk at de to motorene var enda større, men krafta var udiskutabel kunne han fortelle. Formålet med turen var å vise TIF-elevene yrkesmulighetene på et stort fartøy.

– Ja, vi ønsker å vise elevene yrkeslivet i praksis. Da skolen var rammet av koronabegrensninger hadde vi ikke denne muligheten. Nå har vi allerede vært på flere spennende bedriftsbesøk, sier han.

Herfra styres det meste på MS Nordlys. Kontrollskjermene for motorene.

Ombord på MS Nordlys fikk Aglo-elevene info om selve båten, om hurtigruta generelt og om yrkesmulighetene innenfor maritime fag. Vi fikk klar beskjed om at hurtigruta, MS Nordlys inkludert, ønsket seg lærlinger med rett bakgrunn.

– Ja, de understreket at det fantes muligheter. Og de syntes også det var spennede at vi hadde så mange jenter i elevflokken vår. De syntes det var fint at vi som en videregående skole tok dem med på skipsbesøk, forteller Jan Erik.

Topp mottakelse på hurtigruta MS Nordlys med andre ord, og kanskje maskinsjefen på skuta tente noen framtidsdrømmer hos elevene våre.