fbpx
Onsdag gjelder det!

Onsdag morgen, klokka 09.00, skal denne gjengen opp i skriftlig eksamen i sosialkunnskap. Vi fikk være med på de aller siste forberedelsene. Ingenting – absolutt ingenting – er overlatt til tilfeldighetene.

I dag tidlig fikk de åtte elevene fra 3PBA utlevert tema for eksamen. Ingen jubel, men heller ingen depresjon. Men jo lenger ut på dagen vi kom, jo bedre ble stemningen.

«Barn og oppvekstmiljø og ordninger i velferdsstaten.»

Omtrent slik lyder oppgaveteksten.

Seks av de åtte (de to andre var opptatt med annen eksamen) møtte faglæreren sin, Anne-Lise Sundbø, i morges.Og da ble det….

…nytt tema: «Best mulig forberedt til morgendagens dyst.»

– Asså, vi hadde vel egentlig satsa på noe med eldreomsorg eller innvandring. Men det er jo akseptabelt dette også, sier de seks elevene vi møtte.

Læreren, Anne-Lise, innrømmer gladelig at hun har trua på elevene sine.

– Det er en flittig og flott gjeng. Jeg er nesten helt sikker på at de går bra med dem i morgen. De har i alle fall jobba, sier Anne-Lise.

Samarbeid er altså oppskriften dagen før dagen.

– Det fungerer alldeles utmerket. Vi prater sammen, vi leter opp stoff sammen og vi inspirerer hverandre, sier de.

Og det kan nok stemme.  Tavla (se under) var i flittig bruk. Klokka 12.30 så den slik ut. Idemylding om velferdsstatens ordninger

– Vi har sjekka fattigdomsbegrepet og funnet ut hva det betyr. Vi har funnet illustrasjoner vi kan benytte i oppgaven, og vi har lett fram aktuelle statistikker fra Statistisk Sentralbyrå. Alt for å være best mulig forberedt, sier de seks elevene fra 3PBA.

Selv om de vet hva tema blir, er de fortsatt svært usikre på hva selve problemstillingen vil bli i morgen. Tema er bredt sammensatt, men morgendagens oppgavetekst vil nok bli langt mer konkret. Hva det ender opp med vet de ikke.

– Blir det en god natts søvn eller lesing, lesing og atter lesing i natt?

– Vi skal sove, kommer det relativt samstemt.

3PBA er påbyggerklassen vår. Elevene som bruker skoleåret for å skaffe seg studiekompetanse. Neste skoleår blir det videre studier for disse elevene.

Sykepleiere, ingeniører, hotell-ledere er noen av de yrkene som ramses opp som aktuelle. Noen starter kanskje direkte i arbeid. Sommeren vil vise hva det blir til.

PS! Synes du de likner kake, jordbær og sjokolade det som står på fremste rad så stemmer det. Lærer’n spanderer selvsagt!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.