fbpx
OD til Strømmestiftelsen og Nepal

FOTO: Strømmestiftelsen

Årets prosjekt går altså til Strømmestiftelsens arbeid blant kasteløs ungdom i Nepal. Avgjørelsen ble tatt nå i helgen.

Nepal ligger i Asia, litt inneklemt mellom de store nasjonene India og Kina. Vil du vite mer om Nepal kan du klikke på denne linja.

Gjennom utdanning skal de lære om rettighetene sine, slik at de kan ta kontroll over sitt eget liv og bli inkludert i samfunnet. I dag er over tre millioner mennesker i Nepal kasteløse. Disse menneskene blir diskriminert og utestengt fra samfunnet, fordi de er kasteløse.

– Vi er overlykkelige for å bli tildelt Operasjon Dagsverk 2012! Dette vil bety ufattelig mye for så mange unge jenter og gutter i Nepal, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen, Kristine Storesletten Sødal til stiftelsens hjemmeside.

– Jeg har selv vært i Nepal og sett behovene, og sett hvor stor innvirkning dette prosjektet har på folks liv. Jeg tror et slikt prosjekt ikke bare utdanner ungdom, men også forandrer deres og folks syn på kasteløse. Ringvirkningene gir håp om at prosjektet ikke bare hjelper ungdommene som får være med på dette, men hele samfunnet, sier hun.

Operasjon Dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon, av, med og for ungdom. Aksjonen går ut på at norske skoleelever skal få muligheten til å gi én dag av sin egen utdanning til inntekt for ungdom i sør. Hvert år går omtrent 120 000 elever ut i arbeid på OD-dagen. Pengene som blir jobbet inn går alltid til ungdom og utdanning i sør. I 2011 samlet norske elever inn hele 35 millioner kroner til Plan Norges arbeid i Rwanda.

– Gjennom dette prosjektet får norske elever muligheten til å gjøre en stor forskjell for ungdom i Nepal. Vi håper at mange vil gripe muligheten, og gjøre en innsats på OD-dagen 1. november. sier OD-leder Steffen Mio Kristiansen på od.no

Aglo vgs. har hver eneste høst som tradisjon å delta i OD. Et prosjekt hvor norske elever gir en dag for å skaffe midler til et u-landsprosjekt. Årets OD-dag er 27. oktober, og på Aglo er målet å samle inn mer enn vi gjorde høsten 2010. Det nytter å gi, og det føles godt å gi!

LES MER OM OD HER

Å delta i OD på Aglo er ingen plikt eller jobb. Vi definerer det rett og slett som en alle tiders mulighet til å få hjelpe. Det er våre kommende elever som får muligheten til å delta i 2012, og selve grovarbeidet kommer til å starte rett etter skolestart i august.

Har du lyst til å engasjere deg i neste skoleårs OD-komitee på Aglo er det supert å tjuvstarte allerede i vår!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.