Oooooops…2019! Det betyr at vi skal løpe stafett i Oslo i mai. Aglo mot Aglo, Aglo mot resten av verden.

Holmenkollstafetten og Aglo har blitt en sånn to-årssak. Vi drar i samla flokk til Oslo for å løpe i verdens største stafett. Vi løp i 2017; det betyr kort og godt at Aglo vgs. skal løpe i år igjen.

Lørdag 11. mai.

Vi har ikke tellinga helt i orden, men siden vi løp for første gang midt på 90-taller begynner vi å nærme oss 20 stafetter med stormskritt. Holmenkollstafetten kalles med god grunn «vårens vakreste eventyr». Aglo pleier å stille med omlag 30 av de 40000 løperne. 40000 løpere fra en rekke forskjellige land.

Og selve rosinen i pølsa er den interne kampen mellom de to Aglo-lagene. Elevene har ett lag, lærerne har ett lag. Prestisje i lange baner med andre ord. Sikre kilder vet å fortelle at lærerne ser på seg selv som STORE, STORE favoritter i årets prestisjeduell. De ser ikke for seg at elevene kan slå dem…

Kravet for en plass på lagene er lyst – og kanskje litt trening i forkant. De 15 etappene i Holmenkollstafetten er mellom 390 meter og 2,8 kilometer lange.

Gymlærerne med trioen Margrethe, Henrik og Rikard i spissen har et slags overordna sportslig ansvar. Snakk med dem hvis du vil bli med. De kan også gi noen tips om hvordan du kan legge opp treninga de neste fire månedene.

Sjekk billedserien vår og se hvor artig det er å løpe i verdens største stafett for Aglo!

For ordens skyld; i 2008, 2010, 2012 og 2013 tok elevlaget relativt enkelt innersvingen på lærerne sine. I 2015 derimot var lærerne i kjempeslag og ble for en stakket stund regjerende Aglo-mester. Elevene kom tilbake i 2017… Med andre ord; tidenes revansjeoppgjør ventet i mai 2019.

Vi reiser fra Stjørdal tidlig fredag morgen (10. mai), koser oss i Oslo fredag kveld, fortsetter kosingen lørdag formiddag og løper i Oslo Vest om ettermiddagen. Deretter rett hjem til Stjørdal. Beregnet ankomst pleier å være ca. 03.00 natt til søndag. Også en «uforglemmelig opplevelse».

Et lite tips til elevlaget; sørg for å løpe raskere enn lærerne. Da kommer lærerne garantert til å sette seg framst i bussen for å surmule på veien hjem. En opplevelse å se.