Den blir bra…snart. Vi valgte Fiber’n i dag og fant mye spennende. Som vanlig. Blant annet fant vi denne karen. Hodet intakt, mens kroppen manglet. Det er ikke uvanlig blant Aglo-kunstnere.

Keramikk står på timeplanen til VG1 DH denne uka. Det formes og tilpasses, det gnies og pusses. Stakkaran over skal snart i en gloheit keramikkovn. Så skal han males. På nyåret er han ferdig.

Aglo-kunstneren på bildet over heter Manal. Hun greier ikke å skjule helt at hun egentlig er litt stolt over at hun får det til. Det ville forøvrig undertegnede vært også.

Da vi var innom keramikkrommet var det Manal, Leona og Heidi som var i aksjon. Halvferdige løsninger som snart blir helt ferdige. De har skaffet seg inspirasjon fra andre keramikkkunstnere, men produktet er helt og holdent deres.

– Det er egentlig vanskelig dette her, men også artig. Jeg skal bli ferdig med figuren min i dag. Må få hodet på plass. Så skal den brennes og få litt farge på seg, forteller Leona som har valgt seg en noe større skulptur.

Heidi (t.v.), Manal og Leona med sine keramikkfigurer. Dette blir bra!