tekst og foto: tsj

Hvor mange land i Europa bruker euro som valuta. Sju, 13 eller 17? Kjekt å vite, men ingen i 3AF eller 3PBA visste det – ikke lærerne deres heller… Svaret er…(tja det kan jo leseren selv få finne ut).

Men så løsnet det til de grader for de fire elevgruppene. De svarte på alt – og de svarte rett. Foran tolvte og siste spørsmål hadde de fire gruppene alle ni poeng. Det siste spørsmålet handlet om et alvorlig uhell sist uke i et atomkraftverk et eller annet sted i verden. Rett svar var Frankrike (ikke Japan som to av gruppene mente).

Dermed fikk vi to vinnere: Gruppene til Randi Sofie og Bente.

Gruppene er delt opp etter hvem som er kontaktlærerne deres. Og det ligger massevis i prestisje i dette, både hos elever og ikke minst de fire kontaktlærerne i 3AFA/3PBA.

– Klart det er litt prestisje, men først og fremst er målet vårt at elevene skal følge med i det som skjer rundt dem, både i Norge og i andre deler av verden. Vi ser at de blir ivrige, og jeg er sikker på at den ukentlige nyhetskonkurransen får dem til å følge litt ekstra med både i aviser og på nyhetssendingene i TV, forteller kontaktlærer Randi Sofie Grav Rønning.

Elevene vi pratet med var av samme oppfatning. Gruppen til undertegnede havnet på en delt tredjeplass (eller sisteplass om en vil…), og har allerede signalisert revansje neste torsdag.

– Vi prøver å følge med for å være best mulig forberedt. Nå skal vi følge med enda bedre, sier Margrete. Ove fra samme gruppe er like klar:

– Vi kommer sterkt tilbake. Jeg forsøker å holde meg oppdatert ved å lese flere nettaviser. Det er i alle fall artig med en slik ukentlig duell, sier han.

alt