fbpx
Fylket sier NEI til Aglo-utvidelse

Av: tsj

Det var i november 2010 Aglo videregående skole søkte Utdanningsdirektoratet om å få utvide elevtallet til 250. Nord-Trøndelag er en av høringsinstansene, men det er direktoratet som til slutt avgjør om Aglos søknad blir imøtekommet. Svaret fra direktoratet er ventet i april neste år.

NORD-TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE svar til direktoratet er datert 23. august 2011, og svaret gir ikke særlig støtte til søknaden.

Fylket argumenterer med at Aglo vgs. siden 2003 har vokst kraftig fra 90 til dagens 160 elever, en større økning enn det de fylkeskommunale skolene har opplevd. I uttalelsen heter det videre at en utvidelse

”er i direkte konkurranse med tilsvarende tilbud ved Ole Vig vgs.”

Videre heter det i uttalelsen at fylkeskommunen i den kommende tiårsperioden vil få en betydelig nedgang i elevtallet. For vår region (Meråker og Stjørdal) regner fylket med en nedgang på 50 elever.

”Den foreslåtte økningen av elevplasser ved Aglo vgs. står i sterk kontrast med dette”, skriver fylket videre i sin uttalelse.

 – 100 ELEVER FIKK AVSLAG da de søkte Aglo i år. Vi ønsker at de som søker plass på Aglo skal få det. Vi har et godt og attraktivt tilbud, og de elevene som velger å søke hos oss vet hvorfor de gjør det.

– Vi har også et stort behov for et mer fleksibelt tilbud. Når skoleåret startet er alle plassene fylte, og det betyr at hvis noen i løpet av høsten finner ut at de burde valgt annerledes er det for seint. Dagens godkjenning gjør det umulig for elevene å skifte program, sier rektor på Aglo vgs., Thomas Mo.

Mo trekker også frem at annet moment som han mener bør ha avgjørende betydning når Aglo nå ber om å få opprette nye elevplasser. Han mener mange av elevene i Aglos målgruppe ikke ville startet på en utdanning hvis ikke Aglos tilbud hadde eksistert. Mange av disse befinner seg trolig blant de 100 som i år ikke fikk plass.

LEDELSEN VED OLE VIG VGS stiller seg også negativt til en utvidelse. Argumentasjonen fra Ole Vig er lik fylkets argumentasjon. Det hevdes at en økning ved Aglo vgs. vil svekke flere av Ole Vigs utdanningsprogram. Naboskolen vår avslutter med å hevde at

”det vil føre til vesentlige negative konsekvenser for den offentlige skolestrukturen i fylkeskommunen om søknaden fra Aglo vgs. innvilges.”

Hvis direktoratet velger å støtte Aglos søknad vil det blant annet resultere i oppstart av et nytt studieprogram, nemlig Service og samferdsel. Selv om godkjennelsen i beste fall er klar i april mener Thomas Mo at det skal være mulig å søke dette programmet for skoleåret 2012/13. Det vil i så fall bli tatt forbehold om endelig godkjenning.

REKTOR THOMAS MO sier at søknaden avgjøres av Utdanningsdirektoratet, og at et eventuelt avslag skal argumenteres og begrunnes godt.

Thomas Mo er overrasket over at konkurransesituasjonen mellom Ole Vig vgs. og Aglo vgs. blir trukket frem som avgjørende momenter.

– Jeg opplever ikke dette som konkurranse, snarere som en mulighet for en enda større valgfrihet for elevene. Det at såpass mange vil  til oss er jo et klart signal på at det er et stort behov for oss, sier Aglo-rektoren.

– Men fylket hevder at det blir færre elever «å konkurrere» om?

– Det er en prognose ti år fram i tid, og jeg er langt fra overbevist om at det stemmer i det området vi rekrutterer elever. Stjørdal er i kraftig vekst, og jeg ser egentlig for meg en enda større elevmasse i de kommende årene.

alt

Aglo-rektor jakter på nye elever… (PS! Bildet er arrangert)

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart