Derav også navnet Next To Perfect. Gutta i bandet har ståltro på seg selv. Det sies at de har vurdert å fjerne de to første ordene i bandnavnet…

Olav Teigen (kapellmester og gitar), Jan Egil Trollebø (trekkspill, trompet, piano og instrument stort sett etter behov), Torgeir Rotabakk (supersang), Tor Erik Tuseth (piano) og Nils Børge Botten (supersang og slagverk).

Vi på Aglo hører dem stadig vekk. Etter at vi tok i bruk det nye auditoriet vårt (eller festsalen…) har gutta (ja, det er bare gutter) fått enda et nytt løft. Litt nærmere Perfect, kanskje?

Men tilbake til Next To Perfect. «Gutta på gølvet». Gutta som er like god i praktisk arbeid som te å spæll. Enten jobber de i Byggavdelinga, TIP-avdelinga eller på Drift. «Vanlige» teorifolk med matte, norsk, engelsk og historie som spesialfelt duger liksom ikke. Heller ikke kontorister står fremst i køen…

I følge Olav «Kapellmester» Teigen har bandet vært oppegående og velspillende i godt og vel 15 år. De dukker opp i enhver Aglo-anledning. Adventsamlinger, skolestart, skoleslutt og midt i mellom. Første gang en hører dem blir en gjerne litt forbløffa. De er vel ikke prototypen på et skikkelig band. De ser ikke slik ut egentlig. Men straks de setter i gang føler lytterne på et slags «oiiiii». Det er nesten perfekt. Vi nynner med og høyrefoten går opp og ned i takt med musikken.

De låner sanger fra omtrent overalt, og sjangervalget er bredt. Veldig bredt.

I jule- og adventsstida er de sentrale på Aglo. Årets siste opptreden blir når hele skolen tropper opp til juleavslutning i auditoriet på torsdag.

Og…, de har blitt såpass gode og hørbare at de faktisk får en del tilbud om å spille i andre sammenhenger.

Vis oss det skolebandet som er tøffere enn Next To Perfect.