fbpx
Norge på tvers, nesten

Aglo.no har ligget i dvale noen uker (egentlig ganske godt…). Men så dukka en mail opp i innboksen.

Den var signert Aglo-kvartetten Malla Ervik, Ine Strand Fossmo , Maren Flatås og Jeanette Hansen. Som alle vet gikk alle ansatte (nesten) seg gjennom våren. Aksjonen dytt.no var en supersuksess på skolen vår. Den fikk en sommeroppfølger.  Her er historien;  vakker, tøff, idyllisk og dramatisk. Alt på en gang.

«Først på juli bega vi oss ut på den strabasiøse ferden i Sylan. Pågangsmotet var stort, mye på grunn/tross av en del skepsis fra pårørende og kolleger.

Første dagen var lett, kun en fin rusletur fra svenskegrensa til Nedalshytta. Lett som bare det! Treretters middag ved ankomst… fint.

 Dag to. Dette var en lengre etappe, høyt i fjellet over klopplagte vidder. Denne fine dagen avslutta vi med et bittelite armbrudd og deretter rømmegraut vel fremme.

Fint å være inne – super utsikt da Bare sååååå vakkert

Dag tre. En skikkelig slitedag, men midt i strevet med gnagsår, vonde kne, blaute fota og arm i fatle, fikk vi en velfortjent rast hos en av våre kolleger. Agloister finnes nemlig i alle terreng.

Dag fire. Nå begynner det å røyne på. Maten blir dårligere, lageret av gnagsårplaster begynner å bli lite, alle støttebandasjer er i bruk, ingen sko er tørre på mårran, vannet må kokes, allsangen ebber ut. Men nå har vi målet så nærme!

Dag fem. Den siste etappen skal være en skikkelig topptur (over to stk), og så ned til Selbu for å sykle til Hellstranda. Etter to topper, med en kilometer igjen, da brekker Maren foten. Maren får skyss til Levanger. Malla, Ine og Jeanette får skyss via Pizzabakeren og hjem. Ekspedisjon avsluttet.

 Oppsummering/dette har vi lært:

  • Sekk, ikke så ille å bære rundt på
  • GPS, et nyttig hjelpemiddel (bekreftes av brannvesenet i Selbu)
  • Det er lemenår (iiiik!)
  • Rein og røye, vanlig i norsk fjellnatur
  • Mjukt knekkebrød, ikke en favoritt
  • Slå ikke følge med 11 overspreke, pratsomme, eldre damer fra Arendal (i fire dager)
  • Neste tur: husk ispose og støttebandasjer
  • Den største lykke: å finne en ekstra pakke gnagsårplaster i sekken siste kveld»

Hilsen

Malla, Ine, Maren og Jeanette

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.