I løpet av en formiddagsøkt fikk alle Aglo-elevene i dag avlagt stemmen sin i skolevalget 2021. Nå må vi vente helt til 7. september klokka 19.00 før vi får vite hvilke stemmesedler som ble lagt i valgurnen vår.

Skoledebatten var som kjent i går  og i dag måtte elevene lete fram den rette stemmeseddelen. Det skjedde nesten på samme måte som det vil skje i det ordinære valget om halvannen uke. Køordning, inn i stemmeavlukket, finn rett stemmeseddel, dobbeltsjekk, registrering med stempel og det hele og helt til slutt; STEMMESEDDELEN skal ned i urnen, Og INGEN fikk vite hva den enkelte stemte, Anonymt valg,

Også i skolevalg må en finne seg i å stå i valgkø.

Inne i avlukket lå altså stemmesedlene på rad og rekke, «Blå» partier, «røde» partier, «grønne» partier og «gule» partier. Noen store partier og noen små partier. Vi hadde kanskje litt lyst å stille dette spørsmålet, men valgte å droppe det: «HVA STEMTE DU?» I et demokrati som vårt er nemlig retten til frie og hemmelige valg en bærebjelke.

I løpet av morgendagen blir Aglo-resultatene sendt videre. Om ei lita uke får vi altså vite resultatet. Fra Aglo vgs. og fra hele landet. Svært mange er spente på resultatene fra skolene. De pleier nemlig å gi et lite signal om hva som kan skje i det ordinære valget. Derfor vil selvsagt hjemmesida legge ut resultatene straks de blir offentliggjort.

Valgdeltakelsen ble dessverre noe lavere enn vanlig. Det skyldes det pågående smitteutbruddet på skolen vår. Mange elever måtte være hjemme i dag i påvente av testing og testresultater.