Det måtte skje til slutt. Mr. Aglo, eller Henrik Aksel Nilsen, har blitt pensjonist. Denne uka hadde han sin aller siste dag på Aglo videregående skole.

Vemodige greier både for Henrik selv og for kollegene som sa «ha-det…, og på gjensyn». 69-åringen har ikke rukket å rydde kontoret sitt, og vi som kjenner ham vet at det betyr utallige Aglo-turer de kommende månedene.

De siste åra har Henrik vært en sentral del av HO-avdelinga vår. En posisjon bildet vårt viser at han stortrivest med… Etter «felles-ha-det’et» ble han rett og slett kidnappa av HO-damene. Vi andre aner ikke hva som skjedde utover kvelda/natta…

Det ble altså 1973-2018. 45 år og noe som kan vise seg å bli en uslåelig Aglo-rekord.

alt

En meget ung Henrik Nilsen i aksjon som lærer på kontorkurset midt på 70-tallet. Tema: Maskinskriving.

– Den som skal «slå» meg må starte når han/hun er 24 år og holde på til 70-årsdagen, sa Henrik da kollegene med rektor Gørild Joramo i spissen i går takket for følget.

– Jeg har ingen problemer med å si at Aglo har vært mitt andre hjem disse årene, sa Henrik.

Henrik beskriver sitt elevsyn omtrent slik:

– Vi skal ta hjelpe og ta vare på elevene våre, men vi skal samtidig kreve noe av dem, sa Henrik.

Mr. Aglo er som tittelen antyder en pedagogisk hedersmann. Henrik A. Nilsen i full fart gjennom korridorene, gjerne med tre-fire skuldervesker fullpakka med ditt og datt. Det er litt Aglo over det synet.

Da Henrik starta karrieren sin på Skatval var det som lærer og sosialarbeider på daværende Solhaugen Helseheim. Bokstravelig talt en heltidsjobb. Henrik kunne fortelle at de første årene var han og kona på arbeidsplassen 100 kvelder årlig i tillegg til full dagjobb. En livsstil med andre ord.

På 80-tallet ble Solhaugen historie, mens Aglo vgs. fortsatte skolebiten. Fra et par titalls elever og sju-åtte ansatte til 250 elever og mer enn 80 ansatte. En utvikling Henrik har vært en uvurderlig del av. Han har været lærer, sosialarbeider, rådgiver og sosialarbeider… og medmenneske.

Dermed øker altså pensjonistflokken på Aglo. Og neste uke kommer det vel enda en ny Aglo-pensjonist. Følg med på aglo.no og se hvem nestekvinne blir…