fbpx
En litt småsvak 4’er

– Mye var veldig bra, noe var sånn passe og noe var ikke så veldig bra, oppsummerte HO-lærer Anne-Lise Sundbø og de to elevene, Ida Hoås og Sadijo Omar.

Sammen med 1HOA var de tre midt oppe i en sjekkerunde på HELE Aglo. Tema: «Hvor godt er bygningsmassene tilpasset rullestolbrukere og svaksynte/blinde».

– Vi har i alle fall funnet ut at 2. etasje i «Låven» og 2. etasje i undervisningsbygget og verkstedet har svakheter. Det kan handle om trapper, trange dører, høye dørstokker og små toaletter, sier Anne Lise, Ida og Sadijo til aglo.no. Den nye heisen opp til «Låvens» andre etasje fikk derimot skryt.

aglo.no møtte klassen rett utafor sitt eget kontor. De skulle inn på kopirommet. Som bildet viser var klaringen på begge sider av rullestolen relativ minimal og dørstokken var bortimot umulig å forsere på egen hånd. Litt lenger borti korridoren slet «rullestolbrukeren» fælt med å manøvrere seg ut og inn av toalettet som er beregnet på funksjonshemmede.

Slike dørstokker er vanskelige å forsere for rullestolbrukere.

Verkstedbygg og det gamle undervisningsbygget fungerer ok i første etasje, mens tilgangen opp til 2. etasje er så som så. En enkel trappeheis i undervisningsbygget fungerer dog tilfredsstillende.

– Men så har vi det nye idrettsbygget, da. Det er rett og slett BRA. Heis er på plass, det er lett å forflytte seg og toaletter og garderober fungerer veldig godt, sier Anne Lise, Ida og Sadijo. Skryt med andre ord. Eneste lille minuset var at det i dag er særdeles krunglete for en rullestolbruker å komme seg inn i bygget. Pukk og grus foran inngangen holder ikke…., men blir retta opp med det første.

Like etterpå dukker en ny HO-klasse opp utafor kontoret mitt. Denne gjengen hadde med seg et par «svaksynte» elever. Konklusjonen var ok, men korridorer og trapper innbyr ikke alltid til å gå alene.

De sjekka hvordan det er å være funksjonshemmed på Aglo. F.v. Ida Hoås, Anne-Lise Sundbø og Sadijo Omar

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.