fbpx
Stortinget – et helt ok klasserom…

3AFA og 2BUA lot Aglo være Aglo og dro til Oslo for å finne nye læringsarenaer. Vi havnet blant annet på Stortinget.

Tirsdag og onsdag denne uka dro faktisk 31 Aglo-lærere/elever til hovedstaden. For å si det litt forsiktig; det ble to særdeles hektiske og innholdsrike dager.

Kort oppsummert: Stortinget, Nobel Fredssenter, NRK, forfatteren Helga Flatland, «Ung Arena» og Ljabruskolen.

Det er til å undres over at vi rakk alt dette, men vi GJORDE det!

Se Oslo-turen i bilder i denne montasjen.

 

På Stortinget var vi med på Minitinget – et rollespill hvor vi kort og godt hopper rett inn i rollen som en stortingsrepresentant. Biobrikke, innhengning av husdyr på beite, samfunnstjeneste for alle og egne etniske boområder i byene….+ en aldri så liten korrupsjonsanklage mot et framtredende regjeringsmedlem. Det kan bli regjeringskrise av slikt – hvilket det også ble… Vi forlot Minitinget uten regjering…

Vi fikk også med oss innsida av Stortinget. Vi hadde «stevnemøte» med stortingsrepresentant Arild Grande fra Levanger og AP. Slikt gir samfunnsfagundervisninga et videre perspektiv!

Arild Grande (AP) tok oss med innafor!

Det gjorde også besøket på Nobel Fredssenter. Det handler om Menneskerettighetene og det å bry seg om andre. En omvisning i senteret inkludert en fin dose med utfordringer hvor en måtte reflektere over egne meninger.

Møtet med forfatteren Helga Flatland, som vi inviterte til Blå Kors Norge sine lokaler, handlet nesten om det samme. Hun fortalte om boka si, «Bli hvis du kan – reis hvis du må», handlet om norske ungdommer som reiser som soldater til Afghanistan. 3AFA hadde lest boka på forhånd, og hadde mange innspill å komme med til den kjente forfatteren.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.