fbpx
– Ja, Aglo er for ALLE!

– Vi skal ha den best mulige skolen for å ta i mot de elevene vi til enhver tid har, sier Aglo-rektor Gørild Joramo.

Hva er egentlig det fine med Aglo videregående skole? Hva gjør oss til en skole som vil kunne gi DEG et kjempegodt tilbud? Av og til lurer også vi litt på det. Derfor havna undertegnede på kontoret til rektor Joramo. Joramo møtte dermed Jorem for å prate om Aglo….

– Hvor mange av elevene våre kommer fra andre land enn Norge

– Ehh, jeg kan finne det ut, men vet ikke akkurat nå.

– Hvor mange av elevene våre er eldre enn 25 år?

– Ehh, jeg er ikke helt sikker, jeg.

– Men hvem er den typiske Aglo-eleven?

– Ja, det vet jeg. Han eller hun er mellom 16 og 35 år. En helt vanlig ungdom som kan være fra hvor som helst, egentlig. Vi er jo en skole for alle, og vi er en skole hvor alle skal trivest og kunne utvikle seg. Det er Aglo-eleven!

Aglo-rektor Gørild Joramo

Noen skoler er offentlige, noen er private, noen er kommersielle og noen er ideelle.. Vår skole er privat og ideell.

– Aglo er en del av Blå Kors Norge. Vi er dermed en privat og ideell skole. En ideell skole vil være godkjent etter livssyn eller alternativ pedagogikk.Aglo er godkjent med grunnlag i livssyn. Jeg synes det er fint å ha et trygt verdigrunnlag for det vi holder på med dag etter dag etter dag. Verdisynet har vi med oss i møtet med elevene våre, sier Gørild Joramo.

– Er det ikke så at private skoler tjener penger på elevene sine?

– Nei, definitivt ikke. Vi er pålagt å bruke pengene til elevenes beste. Vi kan IKKE ta ut overskudd, og vi vil det heller ikke. Jobben vår er ikke å tjene penger, men å være der for elevene våre, sier Joramo.

Aglo er en skole med svært forskjellige elever. Det oppdager en kjapt hvis en tilbringer litt tid på skolen.

– Gørild; vil du helst ha svake eller sterke elever til neste skoleår?

– Ja takk, begge deler.

1. mars gikk fristen ut for å søke videregående skole neste skoleår. Men døra på Aglo er fremdeles åpen. Det er fortsatt mulig å bli en Aglo-elev skoleåret 2019-20. Ring oss, stikk innom oss eller send oss en mail.

Klikk her for å komme til søkesida vår.

Per. 15. mars har vi passert 200 søkere. Det er omtrent likt det antallet vi hadde i fjor, forfjor osv. Likevel regner Gørild Joramo med at vi får ytterligere 40-50 interesserte fram mot sommeren.

– Jeg sa jo at Aglo-eleven er mellom 16 og 35 år. Der er vi litt spesielle. Den aldersfordelinga finner du ikke på så mange andre skoler i fylket vårt. Vi har en stor gruppe med elever i «vanlig» skolealder, men også svært mange som har passert 20 med god margin.

– Er det en Aglo-fordel?

– Ja, det vil jeg si. Vi har alltid hatt en andel elever over 20 år, og vi ser store fordeler med det. De «eldre» elevene lærer av de yngre, mens de yngste jobber sammen med engasjerte og motiverte elever som kan være fem til og femten år eldre. Det er spennende, og artigere enn mange kanskje tror før de har prøvd det.

– Si noe veldig pent om elevgruppen vår, Gørild!

-. Det er lett. Det er en flott gruppe skoleelever. Ganske lik elevene på for eksempel naboskolen vår. Vi vet at de oppnår like gode resultater til eksamen som andre elever, og elevundersøkelsen viser at de trivest minst like god på skolen vår som andre elever trivest på sin skole, sier Gørild Joramo

PS! Mange av linjene våre har allerede venteliste, men det finnes også kurs hvor vi har ledige plasser. Lurer du på noe så kontakt oss så fort du kan. Kanskje blir du Aglo-elev til høsten.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.