Førstkommende lørdag er det klart for tidenes andre julemarked på Aglo. Det merkes godt på både lærere og ikke minst elever.

Hjemmesida har som sagt vært innom de aller fleste klassene for å sjekke hva som skjer FØR julemarkedet. I dag havna vi rett og slett i verkstedet til Bygg-avdelingen. Masse elever som var opptatt med matte, norsk, engelsk, samfunnsfag osv., og en enslig avdelingsleder, Olav Teigen, som drev og sorterte byggprodukter til julemarkedet.

– Vi har brukt to praksisdager i uka etter høstferien. En flott måte å kombinere pensum, praktisk arbeid og det å gjøre noe positivt for andre, sier Olav.

I fjor ble insektshotellene rett og slett en slager som ble utsolgt omtrent umiddelbart. I år har elevene på Bygg produsert mer enn tretti insektshoteller. Pris pr. hotell blir trolig 150 kroner. En nyttig investering for alle hevder Teigen. Det er ikke bare humlene som er nyttige i hagen. Andre innsekter har også en viktig funksjon. Bygger du et insektshotell hjelper du innsektene med en plass å bo, og du hjelper både insekter og planter i hagen din.

I tillegg har gjengen på bygg laget forskjellige trefigurer. Biler, båter etc. Og på lørdag vil det være mulig å lage sin egen fuglekasse. Sammen med vg2 (Barn og Ungdom) arrangerer Bygg verksted for barn lørdag. Og da kan altså ungene få skru sammen sin egen fuglekasse.

Julemarkedet er lørdag kl. 13:00-16:00. Gratis inngang og parkering