Malinee Nakkarach og Sukruedee Kluaiprakhon hadde en veldig spennende formiddag på Byåsen vgs. mandag. De gjorde en kjempefin innsats i det trønderske skolemesterskapet for Helsearbeiderfaget, men måtte til slutt se seg slått av et lag fra Byåsen videregående skole.

– Det var en litt stressende situasjon. Vi følte kanskje at det var litt vanskelig å kommunisere. Men nå i ettertid synes vi at det var en fin, spennende og artig opplevelse også, forteller Malinee og Sukrueedee til hjemmesida.

Her er oppgaven de fikk: Morten (84 år) har brukket lårhalsen. Han bor på Byåsen i Trondheim sammen med kona si. Nå er han nettopp kommet hjem etter noen dager på St. Olav.. Helsefagelevene våre skulle på ulike vis få 84-åringen til å fungere igjen. Problemet var at den tidligere aktive pensjonisten har blitt passiv og engstelig. Helsefagelevene hadde dermed en hovedoppgave. De skulle aktivisere og motivere 84-åringen på en best mulig måte.

– Vi hadde ti minutter til å planlegge, 20 minutter til å gjennomføre og ti minutter til å snakke med dommerne. Alt sammen skjedde på en scene, forteller de to HEA-elevene fra Aglo.

Det ble kun kåret en vinner i konkurransen, og så fulgte de tre andre lagene tett på.

De fire deltakerlagene. Aglo-jentene er nummer tre og fire fra venstre på bildet.