fbpx
– Les, sier rektor!

«Dette er emner jeg er interessert i, og da liker jeg godt å lese hva andre har skrevet og ment om disse temaene. En av de bøkene jeg kan anbefale om løping er boka «Født til å løpe» av Cristopher McDougall.  Den er lærerik og inspirerende, i tillegg til at den er fornøyelig! Anbefales!

ba.jpg

Jeg bruker lesing av fagbøker som inspirasjon og kunnskapskilde når det gjelder fakta, men jeg er enda mer glad i skjønnlitteratur. Jeg synes jeg får mulighet til å sette meg inn i andres situasjon og livene deres. Når hverdagen er travel, bruker jeg litteraturen som avslapning og underholdning. Jeg er glad i krimbøker, og kan bli skikkelig oppslukt av en god historie. I sommer leste jeg Stefan Anhhems «Atten grader minus». Den er skikkelig spennende! Det er lurt å sette av tid hvis man skal lese denne boken.

bg.jpg

En annen sjanger jeg setter pris på er kjærlighetsromaner. De ender nesten alltid lykkelig, og det er jo hyggelig. En bok innen denne sjangeren er «Øya» av Victoria Hislop. Jeg husker ikke helt hvordan kjærlighetshistorien endte (antakelig bra!), men det som gjorde inntrykk på meg var bakgrunnshistorien. Boka foregår i Hellas i forkant av andre verdenskrig hvor mennesker som var spedalske ble flyttet ut til ei øy for å bli isolert slik at ikke andre skulle bli syke. Forholdene på denne øya var nitriste, helt til at en ny gruppe blir plassert der. I denne gruppa var det mange som var ressurssterke og som klarte å skape et nytt og godt samfunn for menneskene som bodde der. Jeg satt igjen med en ettertanke om at enkeltmennesker kan gjøre en stor forskjell, både på godt og vondt.

bc.jpg

Den siste boka jeg vil anbefale er «En by som Alice» av Nevil Shut. Den leste jeg som tenåring, og den gjorde et stort inntrykk på meg. Den bygger på en sann historie fra andre verdenskrig, og som «Øya» handler den om gode mennesker som tar gode valg. En gruppe britiske kvinner og barn ble sendt fra sted til sted i Malakka, og ingen ville ta vare på dem. Mange av dem døde underveis. En av kvinnene blir en lederfigur, og hun møter en australsk mann som hjelper dem. Etter krigen prøver hun å oppsøke ham. Boka er skikkelig spennende og jeg satt igjen med en god følelse etterpå, og en tro på at det finnes mange gode mennesker der ute.»

bd.jpg

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.