Vil du bli frisør? Ja, det er faktisk ledige elevplasser på vg2 Frisør på Aglo.

– Tidligere år har vi hatt mange søkere, men i år er det er altså ledige plasser, sier Anne-Berit Haabeth som er frisørlæreren vår. Hun forteller at det er potensielle frisører kan ta kontakt med skolen så snart som mulig.

Oppsving med sosiale medier

Anne-Berit forteller at frisør har blitt et veldig aktuelt yrkesvalg.

– Frisørfaget er litt i vinden igjen. Takket være sosiale medier og influensere har det fått større status. Det er stor interesse for bilder som legges ut av hår og frisyrer, sier Haabeth.

– Vi på Aglo sender også elever til yrkesfagkonkurransen Worldskills, og elever som gjør det bra der skaffer seg et ekstra fortrinn når de skal ut og søke lærlingeplass. Men  Aglo har gode samarbeidsavtaler med flere salonger i Stjørdal, så det er gode muligheter for lærlingeplass, sier Haabeth.

Akkurat nå er det fire plasser ledige på frisørlinja vår. For å komme inn må man helst ha VG1 Design og Håndverk, eller man må være voksen. Da kan realkompetanse vurderes, forteller Haabeth.

På aktivitørlinja er det også noen plasser. Ellers har Aglo fylt opp klassene. Men det hender at noen trekker seg så det er mulig å søke på andre kurs også.