fbpx
Kulturuke – hele uka!

HO-avdelingen (Helse- og oppvekstfag) vår er i hundre om dagen. Kommende uke skal de arrangere KULTURUKA – nesten hele uka… Oppstart tirsdag morgen og finale fredag formiddag. Vi glær oss!

Vi har selvsagt sjekket stemningen rett før start. Og da lar vi selvsagt avdelingsleder, Kari Dahlen Aspenes, få slippe til:

– På Aglo og i HO-avdelingen især har vi et stor mangfold. Denne uka skal vi bli skikkelig godt kjent med hverandre. Det innebærer blant annet at de som kommer fra et annet land får presentere seg og sin egen kultur. Vi på HO-avdelingen har identitet og flerkultur som et av våre mål. Vi skal nemlig bruke denne uka til å skape SAMHOLD på skolen vår, sier Kari.

Avdelingsleder Kari Dahlen Aspenes glær sæ. Kulturuka er fast tradisjon i HO-avdelingen. Nydelige vårruller en en del av bonusen…

Iran, Mexico, Syria, Latvia, Sudan, Somalia, Norge, Kongo, Thailand, Burma, Eritrea og Vietnam. Alle disse tolv landene er representert i HO-gruppa på Aglo. Og alle de tolv skal det jobbes med.

– Hva forventer du egentlig av denne uka, Kari?

– Jeg forventer at de finner sammen og at de blir nysgjerrige og ikke minst engasjerte. Kanskje vi oppdager hvor like vi egentlig er.

– Og hva kan alle de andre elevene og ansatte se fram til?

– De kan glede seg til kulturutstillingen i gymsalen på torsdag. Vi kommer også til å presentere internasjonal mat i lunsjen samme dag. Da kan hele skolen få se hva vi har drevet med denne uka, sier Kari. Og ta gjerne en tur bortom andre etasje i Undervisningsbygget for å SE hva som SKJER:

For HO-avdelingen blir også fredag formiddag en dag å se fram til. Da samles avdelingen i auditoriet, og alle de tolv landgruppene skal da presentere seg selv.

  • Hvor ligger landet og hvordan ser flagget ut?
  • Fakta om religion, antall inbyggere og natur.
  • Musikk og dans som en del av presentasjonen
  • Nasjonaldrakter, smykker og frisyrer.
  • + + + mye mer…

Ellers skal det settes ekstra fokus på de overordnede målene i Fagfornyelsen. Demokrati og medborgerskap, bærekraftig utvikling samt folkehelse og livsmestring.

Med andre ord; denne uka blir fin på Aglo. Hjemmesida aglo.no kommer garantert tilbake med flere innslag seinere i uka. Det er bare såååå artig å skrive og ta bilder når temaet er så spennende og viktig!

Slik var det i 2020. Det blir vel omtrent slik i 2021 også.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.