fbpx
– Jovisst, jeg vil bli lærer!

Kristin Fredriksen(25) tok påbygg (studiekompetanse) på Aglo vgs. Et tilpassa tilbud som ga henne god tid til å jobbe med mange sider ved seg selv. Faglige byks og menneskelige byks. Det er mulig å gå noen uopptråkka veier på Aglo. Påbygg er i utgangspunktet et ett-årsløp, men Kristin (og flere andre) har fordelt det over to år. Det finnes situasjoner hvor det er nødvendig og fornuftig å gjøre det på denne måten.

– Jeg har jo aldri drømt om å bli lærer, ikke før jeg hadde vært en tid på Aglo. Det viktigste med årene på Aglo var at jeg lærte å kjenne nye sider ved meg selv. Jeg oppdaget at det bodde mer i meg enn jeg noen gang har trodd, forteller Kristin. Kristins «uoppdaga potensiale»  ble vi enige om å kalle det.

«Uoppdaga potensiale»…, det høres flott og spennende ut.

Kristin er opprinnelig utdanna servitør, men av ulike årsaker måtte hun skifte retning. Da fant hun kjapt ut at en yrkesendring krevde studiekompetanse. Masse teorifag. Matte, engelsk, norsk, naturfag osv. Et litt annerledes liv på mange måter.

– Via venner og bekjente fikk jeg høre at Aglo vgs. tilbød påbygging. Jeg hadde også hørt en del negativt om Aglo, men det stemte jo ikke. Jeg havna i en klasse med litt voksne elever. De ville lære noe, og sammen pusha vi hverandre framover. Vi snakka til og med fag i pausene, forteller Kristin som har fått følge av to klassevennene fra Aglo på lærerutdanninga i Levanger.

På Nord Universitetet har hun starta på grunnskolelærerutdanning for 5.-10. klasse. Fire, kanskje fem år med spennende og utfordrende oppgaver venter. For ikke å snakke om årene etterpå.

– Jeg valgte pedagogikk, naturfag og matematikk som mine fag det første året. Det er klart jeg er spent, men det har vært veldig interessant de første ukene, sier hun.

Da vi snakka med henne skulle hun på en lengre felttur helt nord på Fosen med naturfagklassen sin.

Kristin vil neppe nøle særlig lenge hvis noen spør henne om Aglo vgs. kan være en aktuell skole å være elev ved.

– For meg, i den situasjonen jeg befant meg i, var Aglo helt klart et godt valg. Det er en ganske liten skole hvor alle ser hverandre. Aglo er god til å tilrettelegge og til å se elever. Jeg tror dere jobber litt ekstra med å utfordre elever til å få ut hele potensialet sitt. Slik opplevde i alle fall jeg det. Jeg fant ut så mye nytt om meg selv. At matematikk kan være artig for eksempel, sier hun (til mattelæreren sin…).

Elever som kommer seg videre etter ett eller flere år på Aglo – ingenting er så flott som nettopp det.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.