fbpx
Vi e me – så klart!

FOTO: ANNE LISE SUNDBØ

Avdelingsleder på HO (helse og oppvekst), Kari Dahlen Aspenes, har lett for å bli begeistra, hvilket hun også var da vi snakka med henne. Hun vil mer enn gjerne lede en avdeling som utgjør en forskjell.

Hele HO-avdelinga vår, elever og lærere i skjønn forening, var med da Kari Sofie Iversen fra stiftelsen «Livsglede for eldre» introduserte den nye jobboppgaven.

– For oss på Aglo er det viktig å vite hva VI kan finne på for å skape «Livsglede for eldre». Vi vil at alle elevene våre skal bevisstgjøres på at selv om kroppen forfaller med årene så kan hodet være like kjapt og kreativt som på en 16-åring. 80-åringen vil gjerne være både leken og kreativ, sier Kari Dahlen Aspenes til aglo.no.

Navnesøster Kari Sofie Iversen (bildet) hadde noen interessante historier å fortelle. Om den eldre mannen som hadde en litt umulig drøm. Han drømte om å hoppe ut av et fly for så å lande noen tusen meter lavere. Jovisst var det mulig.

IMG_6762.JPG

Hun fortalte også historien om noen sykepleierstudenter på praksis på et sykehjem på Sørlandet. De syntes livet på sykehjemmet var i tristeste laget. De snakket med medstudenter som snakket med andre igjen. Tanken spredde seg. «Livsglede for eldre» ble etablert. og nå har tanken spredd seg til blant annet alle de videregående skolene i Trøndelag, Aglo vgs. inkludert.

– Det trenger ikke å være så vanskelig. Vi har hatt en felles idedugnad på avdelingen vår, og nå er vi i full gang med å se på forslagene. Det kan være bingo og quiz på bosenteret eller en rusletur i skogen. Eller kanskje en sykkeltur på tandemsykkel, sier Kari Dahlen Aspenes.

På Aglo har for eksempel vg1-elevene en fast praksisdag i uka. Kari ser for seg at noen av disse kan knyttes opp mot prosjektet. Lærerne jobber i kulissene, mens elevene står for gjennomføringa. Spennende…, og aglo.no vil helt sikkert komme tilbake med mer stoff om Aglo og «Livsglede for eldre».

Skulle du forresten møte noen ungdommer med gule T-skjorter med påskriften «livsglede» på brystkassa kan det altså være Aglo-elever. Da kan du smile til dem!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart