Kongo, Den Dominikanske Republikk, Eritrea, Myanmar, Litauen, Filipinene, Thailand, Syria, Palestina, Etiopia, Somalia, Iran, Afghanistan og Norge.

Nei, det er ikke deltakerlista i et FN-arrangement, men en oversikt over nasjonalitetene i HO-avdelinga (Helse- og oppvekstfag) vår. Da fikser man selvsagt en heidundrende kulturmønstring på skolen! Bare sjekk det fenomenale fruktfatet på hovedbildet vårt!

Elevkantina var ikke helt seg selv i dag. Den har vel aldri vært så fargerik og livlig noen gang. Matvaner, klesdrakter, tørre og harde fakta, flagg, språk osv. osv. osv. HO-avdelinga har brukt uke 37 til å presentere seg for HVERANDRE og for ANDRE. Bli kjent med noe nytt med andre ord. Kanskje det fremmede ikke lenger blir så fremmed.

Lunsjen ble – det må jeg bare innrømme – det desiderte høydepunktet. Det var bare såååå mye lekkert og godt. Sikkert næringsrikt også. Vi kan trygt anbefale en reprise på dagens meny i alle fall et par-tre ganger i måneden. Vårruller av dette formatet, altså…

Klikk på bildene under for å se dem større.

HO-avdelinga har syslet litt for seg selv i undervisningsbyggets andre etasje denne uka. I dag sprang de altså bokstavelig talt ut og fram. Det var bare såååå fargerikt og lærerikt. Hvem visste for eksempel at hovedstanden i Den Dominikanske Republikk heter Sanbto Domingo. Nå vet vi det vi også. Eller at det bor omtrent 14,7 millioner mennesker i Somalia. Eller at Ludo er en nasjonalidrett…, i Norge.

Og inntektene fra salget gikk selvsagt til bistandsprosjektet vårt, Mercy Ships.