fbpx
Hvilket heftig klasserom!

TEKST OG FOTO: tsj

30 elever og fire lærere var tirsdag og onsdag på studietur til Oslo. Vårt daglige klasserom på Aglo fikk noen dagers pause, mens vi lette etter noe mer spennende i hovedstaden. Og vi fant, vi fant…

En ting er å lese om det som er spennende. Noe helt annet er å være der «live». Stortingssalen ser vi på TV – sånn et par ganger i uka. Å spasere rundt i salen blir noe helt annet. Et par ministre haster forbi. Forsvarsministeren, samferdselsministeren og kulturministeren blant annet. Vi tittet etter Jens S., men han dukka altså ikke opp.

Vi var til stede på galleriet da Stortinget gjennomførte ukens spørretime. Vi håpet på et par skikkelige pangsaker, men måtte nøye oss med realfagssatsing, samhandlingsreform og kommunalt selvstyre. Viktig – for all del, men litt traurig også.

«Minitinget» er Stortinget i miniatyr og elever i mer eller mindre fri dressur. Partimøter, TV-debatt, komitémøter, lobbyvirksomhet, politiske skandaler og debatt i stortingssalen. Hele regla hørte med.

alt alt
Intense gruppemøter… … og ditto informasjonsinnhenting.

En av elevene fikk korreks for å tiltale den kvinnelige «presidenten» med herr president, mens en annen fikk korreks for å droppe tiltaleformen.

– Jammen, jeg vil ikke kaste bort tida mi på å si «president», var svaret fra Pia som nok mente at 30 sekunders taletid var i snaueste laget.

alt

TV-debatt – mye vanskeligere enn antatt, skulle det vise seg.

Fire store saker ble debattert: biobrikke, innhengning av husdyr, pliktig samfunnstjeneste for alle 19-åringer samt egne boligområder for innvandrere.

Et besøk på Nobelsenteret var også med i Oslo-programmet vårt. Informasjon om fredsprisvinnere, og samtale rundt konfliktløsning. «Snakk – ikke skyt» var temaet, og det var ingen tvil; Aglo-elevene foretrakk dialog framfor våpen.

Torunn Avelsgaard Lien er elev på Operahøgskolen (og datter av Aglo-lærer Randi Avelsgaard), og inviterte til huskonsert. Opera er vanligvis tungt fordøyelig stoff for folk under 40, men «livkonsert» med Torunns vakre stemme i fokus slo meget godt an.

alt

– Ti prosent talent og 90 prosent øving, var Torunns oppskrift. Dermed slipper vel  mamma Randi å bevise at det var hennes gener som var avgjørende…

PS! Se flere bilder fra turen på Aglos facebookside (lenke i høyremargen på aglo.no)

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart