fbpx
Hvilken herlig skoledag!

Denne skoledagen likte vi! Rolig oppvarming med et par-tre timer norsk. Temperaturen ute steg og steg, og da den vippa over 25 grader pluss tok vi en 25 minutters gymøkt ned til Håmmårsbukta.

3AFA og 3PBA inkl. lærere fikk altså nok av innelivet. Håmmårsbukta (tidligere Steinvik Lager) er på en måte naboen vår, Klart vi må dit ned noen ganger.

En nesten usynlig bunkers viste seg å inneholde et innholdsrikt krigsmuseum

Norsk fra morgenen av altså. Historie da vi kom ned til bukta vår. Området har en dramatisk histore. Under krigen hadde tyskerne kontrollen. Anlegget var bygd som et ammunisjonslager i forbindelse med den tyske marinens ubåtbase Dora på Nyhavna i Trondheim. I tillegg lå en rekke tyske krigsskip ankret opp i fjorden rett utenfor. Blant annet kjempen Tirpitz.

For åtte år siden ble det etablert et krigsmuseum i en av de mange bunkersene tilknyttet anlegget. Primus motor der nede, Gunnar Bremseth, fortalte en krigshistorie mange av oss ikke kjente til. Historietime akkurat der det skjedde med andre ord,

Les mer om museet ved å klikke på lenken under.

Skatval Krigshistoriske Museum

 

Faglig påfyll på en gloheit trønderdag tidlig i juni. Klart det tar på… Vi løste altså utfordringa med å utforske nærmiljøet vårt. pluss litt til.

Medbrakt lunsj fra kantina, svømming, stuping (inkl. litt hutring), og tur på sjøen med kano og kajakk. Mange nybegynnere på den siste fronten, men det gikk altså bra!

Vi nærmer oss med andre ord sommerferie. På Aglo er de aller fleste prøvene nå unnagjort, vi har skaffa oss litt mer kontroll over koronaen og vi er temmelig sultefora på sommer, sol og badeliv.

3PBA i skolemodus anno fredag 4. juni

En liten kuriositet. På vei opp igjen til Aglo traff undertegnede på en hel gjeng med nye naboer. Litt stae og meget nysgjerrige. Vi forstyrra visst litt i rastepausen kunne det virke som.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.