Denne skoledagen likte vi! Rolig oppvarming med et par-tre timer norsk. Temperaturen ute steg og steg, og da den vippa over 25 grader pluss tok vi en 25 minutters gymøkt ned til Håmmårsbukta.

3AFA og 3PBA inkl. lærere fikk altså nok av innelivet. Håmmårsbukta (tidligere Steinvik Lager) er på en måte naboen vår, Klart vi må dit ned noen ganger.

En nesten usynlig bunkers viste seg å inneholde et innholdsrikt krigsmuseum

Norsk fra morgenen av altså. Historie da vi kom ned til bukta vår. Området har en dramatisk histore. Under krigen hadde tyskerne kontrollen. Anlegget var bygd som et ammunisjonslager i forbindelse med den tyske marinens ubåtbase Dora på Nyhavna i Trondheim. I tillegg lå en rekke tyske krigsskip ankret opp i fjorden rett utenfor. Blant annet kjempen Tirpitz.

For åtte år siden ble det etablert et krigsmuseum i en av de mange bunkersene tilknyttet anlegget. Primus motor der nede, Gunnar Bremseth, fortalte en krigshistorie mange av oss ikke kjente til. Historietime akkurat der det skjedde med andre ord,

Les mer om museet ved å klikke på lenken under.

Skatval Krigshistoriske Museum

 

Faglig påfyll på en gloheit trønderdag tidlig i juni. Klart det tar på… Vi løste altså utfordringa med å utforske nærmiljøet vårt. pluss litt til.

Medbrakt lunsj fra kantina, svømming, stuping (inkl. litt hutring), og tur på sjøen med kano og kajakk. Mange nybegynnere på den siste fronten, men det gikk altså bra!

Vi nærmer oss med andre ord sommerferie. På Aglo er de aller fleste prøvene nå unnagjort, vi har skaffa oss litt mer kontroll over koronaen og vi er temmelig sultefora på sommer, sol og badeliv.

3PBA i skolemodus anno fredag 4. juni

En liten kuriositet. På vei opp igjen til Aglo traff undertegnede på en hel gjeng med nye naboer. Litt stae og meget nysgjerrige. Vi forstyrra visst litt i rastepausen kunne det virke som.