fbpx
Hverken jubel eller fortvilelse

 

Rektor og daglig leder ved Aglo, Thomas Mo, fant ikke grunn hverken til å juble eller fortvile etter å ha fulgt dagens spørretime i Stortinget direkte på nett-TV.

Se hele innslaget på TV ved å klikke her. «Spol» deretter fram til 2:42:42

Bakgrunnen for den intense TV-tittinga i formiddag var et spørsmål fra stortingsrepresentant Arild Grande (AP) om Bufetats manglende vilje til å bruke Aglo Familiesenter når det er fullt og ventelister hos de offentlige institusjonene.

Statsråd Solveig Horne (Frp) sa i sitt svar til Grande at hverken Bufetat eller Familietjensesten i Midtbyen i Trondheim kjente til tilfellet som Grande viste til i sitt spørsmål til statsråden. Dette gjorde det vanskelig for henne å komme med et konkret tilsvar. Statsråden sa hun ville prøve å komme til bunns i den konkrete sakens realiteter.

– Hvordan tolker du ellers svarene hennes?

– Hun var særdeles tydelig på at når det er fullt ved de offentlige institusjonene skal Bufetat bruke de ideelle institusjonene. Det var hun klar på, og det bør Bufetat nå ta til etteretning, sier Thomas Mo.

Men statsråd Solveig Horne var også klar på at dette strengt tatt ikke er en lovpålagt oppgave. Sånn sett er Aglo-ledelsen usikker på om ministerens svar vil føre til noen reelle endringer i bruken av de ideelle sentrene. I svaret sitt sa også Solveig Horne at det er gitt en ekstrabevilging på 35 millioner kroner som skal brukes på de fem ideelle barn- og familiesentrene, deriblant Aglo Familiesenter.

Ministeren mente de 35 millionene som er bevilget ekstra til de ideelle barn- familiesentrene er et særdeles positivt tiltak fra politikerne. Thomas Mo vet fortsatt ikke hvor mye av dette som kan tilfalle Aglo Familiesenter.

– Vi kjenner til de 35 millionene, men vi lurer på om disse midlene i det hele tatt vil nå fram til de ideelle sentrene. Det er sagt at midlene skal ut på anbud. Og Bufetat skal fortsatt prioritere de familiene og institusjonene som kommunene skal få statlig støtte på. Nå har det gått fem måneder siden statsbudsjettet ble vedtatt, og noen anbudsrunde er fortsatt ikke lagt ut, sier Thomas Mo.

Mo kan ellers opplyse at det pr. 1. mai er fire familier på Aglo Familiesenter, og i tillegg er det en god etterspørsel etter plasser.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.