Nesten en hel uke på å presentere seg selv. Såpass tid må man bruke når det er snakk om HO-avdelingen vår. En heidundrende kulturmønstring på skolen hvor alle og enhver fikk ny kunnskap om og fra hverandre

Gymsalen vår var ikke helt seg selv i dag. Den har vel aldri vært så fargerik og livlig noen gang. Matvaner, klesdrakter, tørre og harde fakta, flagg, språk osv. osv. osv. HO-avdelinga har brukt uka til å presentere seg for HVERANDRE og for ANDRE. Bli kjent med noe nytt med andre ord. Kanskje det fremmede ikke lenger blir så fremmed.

Hadiya fra Vg2 HEA og Conrad fra Vg1 HOA (bildet under) skulle presentere Somalia. Hadiya kommer derfra, og har førstehånds kjennskap til landet og kulturen. Conrad er fra Norge og ville lære mest mulig om Hadiyas hjemland.

– Jeg har lært masse om Somalia. Både om landet og om kulturen. Mye har overrasket meg. Jeg var ikke helt klar over hvor få som fikk gå på skole. En selvfølge i Norge, men ikke i Somalia, sa Conrad.

Hadiya mener det er stor forskjell på norsk og somalisk kultur.

– Jeg er stolt over at jeg er oppvokst i den somaliske kulturen. Men det er veldig mye som er forskjellig fra norsk kultur. Jeg bruker det som er bra fra kulturen min. Det er en del av meg, sa Hadiya som har bodd i Norge de siste sju årene.

Folkedans fra Thailand. SE!!!

En spesiallaga KULTURUKEQUIZ viste seg å bli altfor krevende for aglo.no’s utsendte… Men en liten tur innom postene i gymsalen hjalp litt. Svarene var der, nemlig. Her en en liten smakebit:

  • Hvem designet Norges flagg? a) Bjørnson   b) Ibsen   c) Melterzen
  • Hva heter hovedstaden i Somalia? a) Mogadishu   b) Dagaar   c) Bagashi
  • Hvilket dyr finner vi på det sudanske riksvåpenet?  a) Ørn   b) Løve   c) ku
  • Hva er nasjonaldagen i Paraguay?  a) 17. august   b) 1. august   c) 14. mai   d) 15. juli

osv. osv. osv…. Men nå vet vi i alle fall mye mer om hverandre enn vi gjorde i forrige uke.

Verd å gjenta. Elevproduserte vårruller til lunsj

 

Lunsjen ble – det må vi bare innrømme – det desiderte høydepunktet. Det var bare såååå mye lekkert og godt. Sikkert næringsrikt også. Vi kan trygt anbefale en reprise på dagens meny i alle fall et par-tre ganger i måneden. Vårruller av dette formatet, altså…

I fokus denne uka har også bistandsprosjektet vårt, Mercy Ships, vært. Alle inntektene fra matsalget torsdag har uavkortet gått til dette prosjektet. Og resultatet: ca. 10 000 kroner!

Billedserien under er definitivt av det fargerike slaget!

Denne bildekrusellen krever javaskript.