fbpx
Fargerikt – rett og slett!

Nesten en hel uke på å presentere seg selv. Såpass tid må man bruke når det er snakk om HO-avdelingen vår. En heidundrende kulturmønstring på skolen hvor alle og enhver fikk ny kunnskap om og fra hverandre

Gymsalen vår var ikke helt seg selv i dag. Den har vel aldri vært så fargerik og livlig noen gang. Matvaner, klesdrakter, tørre og harde fakta, flagg, språk osv. osv. osv. HO-avdelinga har brukt uka til å presentere seg for HVERANDRE og for ANDRE. Bli kjent med noe nytt med andre ord. Kanskje det fremmede ikke lenger blir så fremmed.

Hadiya fra Vg2 HEA og Conrad fra Vg1 HOA (bildet under) skulle presentere Somalia. Hadiya kommer derfra, og har førstehånds kjennskap til landet og kulturen. Conrad er fra Norge og ville lære mest mulig om Hadiyas hjemland.

– Jeg har lært masse om Somalia. Både om landet og om kulturen. Mye har overrasket meg. Jeg var ikke helt klar over hvor få som fikk gå på skole. En selvfølge i Norge, men ikke i Somalia, sa Conrad.

Hadiya mener det er stor forskjell på norsk og somalisk kultur.

– Jeg er stolt over at jeg er oppvokst i den somaliske kulturen. Men det er veldig mye som er forskjellig fra norsk kultur. Jeg bruker det som er bra fra kulturen min. Det er en del av meg, sa Hadiya som har bodd i Norge de siste sju årene.

Folkedans fra Thailand. SE!!!

En spesiallaga KULTURUKEQUIZ viste seg å bli altfor krevende for aglo.no’s utsendte… Men en liten tur innom postene i gymsalen hjalp litt. Svarene var der, nemlig. Her en en liten smakebit:

  • Hvem designet Norges flagg? a) Bjørnson   b) Ibsen   c) Melterzen
  • Hva heter hovedstaden i Somalia? a) Mogadishu   b) Dagaar   c) Bagashi
  • Hvilket dyr finner vi på det sudanske riksvåpenet?  a) Ørn   b) Løve   c) ku
  • Hva er nasjonaldagen i Paraguay?  a) 17. august   b) 1. august   c) 14. mai   d) 15. juli

osv. osv. osv…. Men nå vet vi i alle fall mye mer om hverandre enn vi gjorde i forrige uke.

Verd å gjenta. Elevproduserte vårruller til lunsj

 

Lunsjen ble – det må vi bare innrømme – det desiderte høydepunktet. Det var bare såååå mye lekkert og godt. Sikkert næringsrikt også. Vi kan trygt anbefale en reprise på dagens meny i alle fall et par-tre ganger i måneden. Vårruller av dette formatet, altså…

I fokus denne uka har også bistandsprosjektet vårt, Mercy Ships, vært. Alle inntektene fra matsalget torsdag har uavkortet gått til dette prosjektet. Og resultatet: ca. 10 000 kroner!

Billedserien under er definitivt av det fargerike slaget!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

3 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart