Klokka 09.15 i morges. Da brøt levenet løs på Aglo. Brannalarmen fikk selv den mest søvnige elev/lærer til å bråvåkne. I undervisningsbygget veltet det røyk ut i gangene. Alle ut! Noen valgte å gå ut dørene, mens andre valgte vindusveien.

Behersket dramatikk med andre ord. Vel ute av alle bygningene våre satte elever/ansatte kursen rett mot samlingsplassen som er identisk med bussholdeplassen på Aglo vgs. Alle klassene har faste plasser de skal møte opp på i slike situasjoner; og så vidt vi kunne se havna alle på rett plass.

Alle på Aglo møtte umiddelbart på samlingsplassen.

Litt mer dramatisk ble det da vi plutselig kunne høre sirener ute på E6’en. Først dukka en brannbil opp, så en til. De satte kursen direkte mot Undervisningsbygget hvor røyken faktisk veltet ut. Inn med røydykkere. Heldigvis fant de ingen i bygget. De måtte søke gjennom klasserommene, og deretter starte arbeidet med å fjerne røyken. Med andre ord; dette var en tilrettelagt øvelse for både Aglo vgs. og brannvesenet i Stjørdal.

Nyttig!

Rektor Gørild Joramo var i etterkant godt fornøyd med øvelsen,

– Alle elevene kom ut og samlet seg på de anviste plassene. Bra! Og brannfolkene roste etterpå elevene våre, sa Joramo.

Vi tok tradisjonen tro oppstilling på den avdelingen vi tilhører – AF-avdelingen. Lærer i den aktuelle timen, Runar Hegseth, kunne fortelle at han observerte røyk fra Undervisningsbygget.

– Jeg tror vi fulgte oppskriften. Det er viktig at læreren har oversikt og forlater klasserommet som sistemann, sa norsklærer Runar som fikk annerkjennende kommentarer fra elevene sine i 3AFA. Han hadde nemlig fulgt oppskriften.

OG; heldigvis, dette var bare en god og nyttig øvelse!