fbpx
Frisørspirene våre i aksjon

«Frisørspirene» på DH-avdelinga fikk en forsmak på framtida si lørdag. Hvert år arrangeres Trondheim Hair Open. Selve festarrangementet for frisørbransjen i Trøndelag.

Arrangør er Trondheim frisør- og velværelaug. Og dit dro seks av elevene fra vg1 og vg2 på DH-avdelinga vår

Trondheim Hair Open består av konkurranser for frisører, lærlinger og elever. Både på selve messedagen, samt ved innsending av fotos.

Bransjens leverandører er selvfølgelig tilstede. Og dette er en gigastor godtepose uten like for en frisørinteressert lærer samt potensielle nye frisører.

Jihan Hakki går på vg1, men har veeeeldig lyst til å bli frisør. I helga fikk hun prøve seg.

Det er «smaksprøver» av ulike frisørprodukter, det er visning av ulike verktøyer, nye teknologier både når det gjelder kjemi og nye verktøy. Vi ramser opp:

  • Mer stillegående og ergonomiske fønere
  • grønne- og miljøvennlige produkter
  • Nylanseringer.
  • Smaksprøver av Sugarbearshair- som er en hit i sosiale medier takket være en viss Kim Kardasian.
  • Vitaminer som ser ut – og ja – smaker som godteri.
  • Johannes H .Klæbo som lanserte sitt nye produkt HUFS, et hårprodukt oppkalt etter elghufs. Noe skiløperne gladelig utfører i tid og utide…

Et lykkeøyeblikk for frisørlæreren vår, Anne Berit Haabeth. To stk. Klæbo rundt seg…

Og vi på Aglo lar oss lett sjarmere og begeistre. Både av fisøryrket, selve bransjen og av… Klæbo.

De siste årene har vi på Aglo også blitt bedt om å style modeller for hårshow, nærmere bestemt for Floyd på Sirkus Shopping. Dette er jo undervisning i praksis.

Louis Yazje fra vg2 Frisør kan nettopp dette!

Det eneste elevene visste på forhånd var at de skulle style ulike modeller som skulle vise hvordan en skal kle seg på årets julebord.

På forhånd hadde elevene øvd på ulike speedstylingteknikker, både på øvelseshoder og hverandre.

I år var det 16 ulike modeller, og altså seks Aglo-elever.  En time til å fikse modellen.Det gikk nærmest som en lek, med god hjelp fra noen frisører fra lauget. Oppdragsgiveren fra Floyd var meget godt fornøyd med elevenes jobb.

I år var det elever fra både vg1 og frisørlinja på vg2. Dermed fikk også vg1-gjengen prøve seg på det som kan bli Aglo-året 2020/21.

Etter lørdagens Trondheimstur kan det bekreftes at det skjer mye i frisørbransjen hva gjelder HMS, og det er absolutt en framoverlent og bærekraftig bransje som ønsker flere dedikerte frisører i faget. Og noen av elevene på Aglo har altså allerede staket ut kursen…..

Slik så modellene ut etter å ha møtt Aglo-elevene. STILIG!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.