Aglo vgs. har fem – 5 – elever med en super og etter hvert vårlig drøm. De vil til NM! Frisørelevene våre på Vg1 FBIE og Vg2 Frisør har nettopp startet på den spennende ferden som i beste fall kan ende i Oslo om et par måneder.

Her er tidsplanen til gjengen vår:

Februar: Trening, trening, trening og trening.
27. februar: Skolemesterskap på Aglo vgs. To av de fem fortsetter ferden til:
10. mars: Fylkesmesterskap på Charlottenlund vgs. i Trondheim. 13 trønderske elever, to fra Aglo vgs. og en trøndersk vinner som skal til:
29.-30. mars: NM-finalen i Oslo.

 
Og vi på Aglo er fortsatt litt stolte over det som skjedde i fjor.  Da ble nemlig Shaimaa Emad Mourad nummer tre i selve NM-finalen! Vi har med oss litt erfaring med andre ord!

Vi var innom frisørsalongen nå i formidddag, og møtte sju personer som tenkte frisyre, form, farge, pynt osv. Elevene Lone, Mathilda, Nour, Zarifa og Hanna. Samt faglærerne deres, Trude og Marte. I full gang med å bygge opp til en formtopp om nøyaktig en måned. Vi syns det så lovende ut.

Vi hadde tenkt å tilby vår egen hodepryd som NM-oppgave (litt av en utfordring, nemlig), men i NM på dette nivået benyttes såkalte øvelseshoder. Som bildene våre viser er de godt i gang med oppkjøringa.

Selve NM-oppgaven er som følger: METAVERSE

Kort forklart er Metaverse et delt virtuelt sted hvor du kan ta med deg virtuelle ting og bruke de der, som for eksempel klær, kunst, frisyre og lignende. Følelsen av «tilstedeværelse» er den definerende egenskapen ved et Metaverse. Man bygger på en måte sine egne «avatars», som er representasjoner av oss selv. Litt som profilbildene våre gjør i dag, bare enda mer levende.

Helhetlig frisyredesign gjenspeiler hvordan frisører tenker helhet, og jobber målrettet med form, balanse og proporsjoner. Ved å benytte ulike teknikker innen form, tekstur og farge, bygger disse elementene hverandre for å fremheve sluttresultatet. Oppgaven er utformet med tanke det mangfoldet av kunder elevene vil møte i arbeidet sitt som frisører. Oppgaven gir rom for kreativitet, eksperimentering og utforskning.


Selve oppgaven skal utføres på et valgfritt øvelseshode, dame eller herre og med valgfri hårlengde. Klipp, farge eller permanent må utføres i forkant av konkurransen. konkurransedagen, skal du utføre frisyreforming, styling og eventuelt sette på pynt. LYKKE TIL JENTER!