TEKST OG FOTO: ANNE BERIT HAABETH

Hele helga ble brukt godt i Oslo. Fredag ble brukt til massiv shopping da det er viktig å holde seg oppdatert på klær, sko og make up når man ønsker å bli frisør (slik kan også shoppingdilla forklares og forsvares…).

Tidlig lørdag morgen tok vi turen til Oslo Spektrum der NM i negledesign, NM i ulike frisyrekategorier ble arrangert.  Og i tillegg – selvsagt –  mange stans der vi ble kjent med ulike frisørartikler, det være seg både farge, makeup, hårprodukter, hairextension, styling redskaper og salonginteriør.

Flere av standene hadde ulike konkurranser der man kunne style hverandre. Supert for en ekte Aglo-frisør. Og man kunne male seg til Los Angeles, hvilket vi ikke greidde…

Innimellom faglige innputt ble vi tildelt mange vareprøver- eleven var i lykkeland da de fikk med seg mye de kan bruke på seg selv.

Vi koste oss på turen- selvfølgelig. Trivsel er viktig.  Det ble et par restaurantbesøk, der noen foretrakk Hard Rock-cafe- med burger som fredagens høydare, mens vi foretrakk mer eksotisk mat fra den mongolske restauranten lørdag.

Svart belte i shopping….

Motivasjonen for å bli frisører ble ikke akkurat svekket etter denne turen. Tror ikke alle har landet helt enda heller…