fbpx
Fiks frisyren på Aglo!

Tenk å ha en egen frisørsalong i etasjen under kontoret sitt. Jeg har det!  Vg2 Frisørfag var i full aktivitet da hjemmesida stakk innom i ettermiddag.

Dagens klippe/føne/stusse/stelle-tema var MASKULINE FORMER. Midt i blinken med andre ord. Så var det ønskelig med en viss mengde hår og ditto skjegg. Altså ikke fullt så «midt i blinken» som ønskelig…

Herre- og dameklipp har blitt litt gammeldags. Nå heter det maskuline og feminine former. I følge lærer Marte Fleischer skal det være like naturlig for en dame å velge maskulin klipp som feminin klipp.

   

Frisørklassen vår fikk altså ikke gå løs på undertegnedes hårmanke i dag. Litt tidlig i prosessen på vei mot tittelen frisør. Men 9. desember er det håp. Da innbyr nemlig Vg2 Frisørfag til skoleårets aller første kundedag. Da kan det altså – muligens – skje… Den neste halvannen måneden skal nemlig klippeferdighetene perfeksjoneres.

– Elevene våre er kjempeflinke og ivrige. Det er artig å være læreren deres, forteller Marte. Og ivrige  var de.

Hanna, som er elev i klassen, innrømmer at hun aldri tidligere har drevet med nettopp dette faget.

– Men jeg har alltid syntes at dette har virket veldig spennende og interessant. Dette har faktisk vært drømmejobben min siden jeg var liten. Jeg liker meg i Aglo-salongen, kunne Hanna (bildet under) fortelle.

Etter at undertegnede hadde «utsatt» elevene for fotografering, fikk de likevel sin lille hevn. Håret mitt… De fikk ikke klippe, men de fikk bedømme det. Hva slags fasong hadde det egentlig. Kort overalt og mulighet til å legge det litt til sida foran var mitt litt naive forslag.

«Gradering på sidene og i nakken. Lik lengde oppå. Økende lengde i luggen». Slik er det altså i følge fagfolket

I startfasen brukes modeller i frisørsalongen. Hode uten puls og liv… Bildet under er strengt tatt litt skummelt. Elever som har blitt tatt på fersken for å jukes på matteprøven, kanskje? Er vi så strenge på Aglo? Vel, niks dette er modellene de trener på. Hårklipp og skjeggklipp.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.