fbpx
Historietime i Trondheim

Vi tilbrakte dagen i Trondheim. En historisk rundtur i nabobyen vår, Nidarosdomen, Erkebispegården og Vitenskapsmuseet. Spennende og lærerikt!

Nidarosdomen er en av verdens mektigste og vakreste katedraler. Olav den helliges gravkirke, pilegrimsmål, kroningskirke, signingskirke – og Norges nasjonalhelligdom. Kirka vårres!

Kirka hvor Olav Den Hellige har vært begravd og hvor han muligens fortsatt er begravd. Vi vet det faktisk ikke med sikkerhet. For oss på Aglo en litt spesiell historie siden helgenkongen også kan ha vært naboen vårres. Han skal i flere år vært begravd et eller annet sted på Steinvikholmen.

Erkebispegården er omlag 800 år gammel og har vært tilhold for ikke mindre enn 28 erkebiskoper. Vi var inne i selveste boligen til erkebiskopen (AF på trappa opp til boligen i hovedbildet) og følte oss bokstavelig talt dratt noen hundre år tilbake i tida. Nok en gang fikk vi høre om koplingen til naboen vår, Steinvikholmen.

Så fin ei kirke syntes også disse to 3PBA-elevene.

Siste post på programmet var Vitenskapsmuseet i Trondheim. Sentralt plassert i en svært så historisk del av Trondheim; Kalvskinnet. Dagens tredje tema ble dermed MIDDELALDEREN. I denne utstillingen fikk vi muligheten til å leve oss inn i Trondheim by slik den så ut for over 800 år siden.  Eller Kaupangen eller Nidaros som også har vært navn på byen.  Byens første handelsgate, Kaupmannastretet, med hus og gater i tilnærmet full størrelse fikk vi faktisk spasere gjennom. Historietime på herlig høyt nivå.
Hvem er denne roeren, da? Jo det er selvsagt Olav Trygvasson. Mannen som var en røffing, men som også skal være kongen som grunnla selveste Trondheim for drøyt 1000 år siden.

Middelalderbyen er gjenskapt basert på funn av arkeologiske gjenstander og bygningsrester under Trondheims gater. Den fuktige jorden har bevart klær, sko, leketøy, kopper og kar i så god stand at de nesten kunne vært fra nåtiden – og disse kan du se i utstillingen.

En spennende historie om byen som ble omkranset av vakre Nidelven.

Vi var altså på skoletur til nabobyen vår. S-K-O-L-E-T-U-R!!! Og vi jobba som om vi var på skole. Vi så, vi hørte, vi stilte spørsmål og vi måtte jammen gjennom en middelalder-quiz. På leit etter folk, konger og helgener som satte sitt preg på Trondheim i Middelalderen

Hvem grunnla Trondheim – og når? Vi vet det!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.