Vi er midt inne i den særdeles hektiske «HVA – SKAL – JEG – GJØRE – ETTER – AGLO – PERIODEN». I formiddag dro vi derfor sammen med mer enn 40 Aglo-elever på utdanningsmesse i Trondheim Spektrum.

Tja…, lærer, sykepleier, økonom, jurist, barnehagelærer, sosionom, ingeniør etc. etc. Mulighetene er nesten ubegrenset når en står der med et vitnemål i handa. Nettopp hva elevene våre kommer til å gjøre om et lite halvår. For de med studiekompetanse i sikte til sommeren, er den magiske datoen akkurat nå 15. april. Søknadsfristen til Samordna Opptak!

Utdanningsmessen Utdanning & Karriere arrangeres over hele landet i januar og februar. Den arrangeres i ni utvalgte byer, i tillegg arrangeres det en landsdekkende digital messe i mars.

Hvorfor besøke en utdanningsmesse? 

Aglo i skoleåret 22/23. Fra høsten av???? Tja, denne kvartetten fra 3AFA er ikke bomsikre for å si det sånn...

«Utdanning og Karriere» er det eneste tiltaket innenfor karriereveiledning som tilbyr et såpass bredt utvalg av muligheter for elever og studiesøkende over hele landet. Her får vi informasjon om alle norske universiteter. Vi kunne også treffe representanter fra en rekke utenlandske universitet, høyskoler, folkehøyskoler, fagskoler, opplæringskontor, videregående skoler, organisasjoner og arbeidsgivere.

Vi gikk litt sånn frem og tilbake mellom ulike stands i et par timers tid.  Elevgruppa vår var godt spredt rundt i hele messeområdet. Noen ble som bildet under viser STOPPET av politiet… Politiet stilte IKKE mannsterke på messa. Kvinnesterke var de derimot…

Politi kanskje?

Selv tok vi en ørliten matpause underveis. Ikke så dumt da det viste seg at nabohallen bød på tildels høylydt underholdning. Den nasjonale finalen i Melodi Grand Prix avholdes i Trondheim Spektrum på lørdag, og mens vi var der var det lydprøver. Spennede.

Kvintetten under – en god blanding mellom 3AFA og 3PBA – ser allerede ut til å ha bestemt seg for videre studier. NTNU i Trondheim. Men neida, da vi sjekka med dem var usikkerheten fortsatt til stede. Men det er klart; NTNU har i alle fall nok av tilbud.