fbpx
Et «dypdykk» i nærmiljøet vårt

 

100 agloister er på vei til Galdhøpiggen i dag. Resten tok beina fatt og havnet på Steinvikholmen. En av våre nære naboer. Holmen og borgen som rommer sentrale deler av historien vår.

På vei nedover ble allmennkunnskapen grundig sjekket. Nå vet vi blant annet at Elben renner gjenom Berlin, at Middelhavet ikke er et verdenshav og at Forbordsfjellet med sine 590 meter bare er det femte høyeste fjellet i Stjørdal.

Magnus Fiskvik (far til Aglo-lærer Åse) er en av mange historieeksperter i Skatval. Han møtte oss rett utenfor den eldgamle og vakre borgen.

Historien han fortalte var kanskje kjent stoff for noen, men langt fra alle. Fra den første kristningen av Norge for om lag 1000 år siden, via reformasjonen på 1500-tallet og frem til krigens dager. Tre viktige epoker som helt klart har preget nærmiljøet til Aglo.

En trenger ikke dra langt for å oppleve kultur og historie. Vi på Aglo er kjempeheldige som har et nærmiljø hele skole-Norge har grunn til å misunne oss.

Og så laga vi litt moro selv til slutt. Grilling på tunet (andre gang så langt i skoleåret…) med påfølgende samarbeidsoppgaver. Stilige greier, egentlig.

«Ta en medelev og la han vandre…»

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart