100 agloister er på vei til Galdhøpiggen i dag. Resten tok beina fatt og havnet på Steinvikholmen. En av våre nære naboer. Holmen og borgen som rommer sentrale deler av historien vår.

På vei nedover ble allmennkunnskapen grundig sjekket. Nå vet vi blant annet at Elben renner gjenom Berlin, at Middelhavet ikke er et verdenshav og at Forbordsfjellet med sine 590 meter bare er det femte høyeste fjellet i Stjørdal.

Magnus Fiskvik (far til Aglo-lærer Åse) er en av mange historieeksperter i Skatval. Han møtte oss rett utenfor den eldgamle og vakre borgen.

Historien han fortalte var kanskje kjent stoff for noen, men langt fra alle. Fra den første kristningen av Norge for om lag 1000 år siden, via reformasjonen på 1500-tallet og frem til krigens dager. Tre viktige epoker som helt klart har preget nærmiljøet til Aglo.

En trenger ikke dra langt for å oppleve kultur og historie. Vi på Aglo er kjempeheldige som har et nærmiljø hele skole-Norge har grunn til å misunne oss.

Og så laga vi litt moro selv til slutt. Grilling på tunet (andre gang så langt i skoleåret…) med påfølgende samarbeidsoppgaver. Stilige greier, egentlig.

«Ta en medelev og la han vandre…»