fbpx
Elevbilene har kommet!

Torsdag før påskeuka kom de nye elevbilene til Aglo vgs. Det er elevene på Vg2 Kjøretøy som fritt skal kunne bruke disse bilene resten av inneværende skoleår samt den tiden de er lærlinger ute i bedrift. Elevene fikk som bildet viser ta en titt på bilene før påska, og når vi starter opp igjen kan de med andre ord kjøre egen bil til skolen!

Ordningen har kommet i stand etter en avtale mellom Aglo vgs. og tolv bilfirmaer i distriktet. Skolen og de tolv firmaene dekker alle utgiftene til ordningen. Det inkluderer forsikringer, serviceavtaler og bensin/strøm tilsvarende 120 kjørte mil pr. måned.

Det hører også med til historien at fellesfaglærerne tilknyttet Vg2 Kjøretøy fritt får disponere to bobiler i sommer og neste sommer. Betingelsen er at de må ta med seg rektor og/eller administrativ leder på ferieturen.

De fem første elevbilene kom til Aglo rett før påske. Etter en grundig sjekk er alle bilene nå klare.

– Elevene på Vg2 Kjøretøy har jo bil som tema i alle timene her på Aglo. At vi fikk til en slik unik bruksavtale er både viktig og gledelig, sier de to TIF-lærerne Tor Helge Moiletap og Espen Strid til hjemmesida.

-Et kjempetiltak som helt sikkert vil komme oss elever til stor nytte. Vi i klassen vår har snakket om dette siden jul, og nå er altså bilene våre endelig på plass, smiler tillitselev Nicoline Svendsdottir. Hun har selv fått beskjed om at han skal kjøre en El-bil fra Tesla de neste to årene. Helt gratis!

Avtalen innebærer også at Vg2-elevene bør ta med seg minst to Aglo-elever nå de kjører til og fra skolen. De elevene som trenger skoleskyss kan derfor allerede nå kontakte rektor. Disse elevene vil bli hentet før første time og kjørt helt hjem etter skoletid.

– Vil ikke en slik bilavtale virke urettferdig på de andre elevene på Aglo vgs.?

– Kanskje for noen, men henteavtalen er jo ment slik at denne forskjellen skal bli minst mulig. Frisørelevene våre får gratis hårklipp og ukentlig farging av øyevipper, HO-elevene får gratis helsesjekk inkludert koronavaksine og ukentlig blodtrykksmåling osv. Elevene på SSR-avdelingen skal for eksempel på sin årlige spaopplevelsestur til Ytterkjønnsinnervatnet. Vi tror alle forstår at elevene våre på Vg2 Kjøretøy trenger å disponere sin egen bil under utdanningen sin, sier Tor Helge og Espen.

De siste bilene kommer til Aglo vgs. i løpet av denne uka. Det er stor variasjon i biltypene. Vi får inn to Tesla, tre Volvo, to Audi, to Skoda, tre Mercedes og fire Mazda.

– Og nå vil sikkert alle velge en av de tre Tesla’ene?

– Nei, det er faktisk de to Skoda’ene som er mest ettertraktet. En av elevene har forresten ønsket seg en EL-sparkesykkel i Aglo-fargene, smiler de to TIF-lærerne.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.